Samsun'un En Eski Fotoğrafçısı Hakk'a Uğurlandı

Samsun'un tanınmış en eski fotoğrafçılarından Foto Orhan Anıt vefat etti

Samsun'un En Eski Fotoğrafçısı Hakk'a Uğurlandı
10 Eylül 2019 - 16:06
Samsun'un tanınmış en eski fotoğrafçılarından Foto Orhan Anıt vefat etti. Uzun bir süredir rahatsız olan Samsun’un eski fotoğrafçılarından Orhan Anıt 09.09.2019 Pazartesi günü vefat etti. Bugün Büyük camide öğlen namazına müteakip cenaze namazı kılınan Orhan Anıt Kıraköy mezarlığında ebedi istirahatgahına uğurlandı.
Cenazesine AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz da katıldı.
Samsun'un tanınmış en eski fotoğrafçılarından Foto Orhan Anıt Hakk'a uğurlandı.
Türk fotoğrafçılığının duayenlerinden olan ve yerli fotoğraf markası Bingör'ün kurucularından, 1955-2000 yılları arasında kentte aktif olarak hizmet veren Foto Orhan Anıt yaşamını yitirdi. Kentin sevilen simalarından olan Orhan Anıt, Büyük Cami'nde kılınan öğle namazı sonrasında Kıranköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Cenazeye, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, ailesi, sevenleri ve meslektaşları katıldı. Milletvekili Yılmaz, kederli aileye taziyelerini iletirken, Anıt'a son görevi yerine getirdi. Samsun'un en eski fotoğrafçılarından olan Orhan Anıt'ın ölümünü üzüntüyle karşıladıklarını ifade eden Yılmaz, "Anıt değerli bir insandı. Bizimde uzun yıllardır tanıdığımız, bildiğimiz, sevdiğimiz bir insandı. Mekânı Cennet olsun. Ailesine sabırlar diliyorum" dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum