SAMSUN'DAN HALUK KOÇ'A DESTEK!

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av

SAMSUN'DAN HALUK KOÇ'A DESTEK!
29 Ocak 2018 - 11:44
Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, 3-4 Şubat 2018 tarihinde gerçekleşecek olan ve partinin yönetim organlarının belirleneceği büyük kurultay öncesi, CHP Samsun Kurultay delegeleri ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, ülke gündemi ve TSK’nın gerçekleştirdiği Afrin operasyonunun da konu başlığı olarak gündeme alındığını ifade eden Tufan Akcagöz, “Gerçekten gündem olarak hepimizi yakından ilgilendiren konu başlıkları kurultay delegasyonu tarafından değerlendirildi. Afrin operasyonu şu anda hepimizi yakından ilgilendiren bir gündem maddesi olarak karşımızda duruyor. Bunu yakından takip ediyoruz. Türkiye’nin ulusal güvenliği oldukça önemli. Bölgede barış ve huzur içerisinde yaşama arzumuzu hayata geçirecek olan her türlü önlemin alınması bizim için de zaruridir. Afrin operasyonu, hamaset nutukları ile ve hamaset edebiyatıyla, iç politika malzemesi yapılacak bir mesele değildir. Ancak görüyoruz ki, bu işten nemalanmak isteyen insanlar var. Yanlış yapıyorlar. Doğru yolda değiller. Askerlerimizin vermiş olduğu mücadelede ve canları pahasına koyulmuş oldukları yolda, bir siyasi menfaat arayışı, operasyonun ruhuna zarar verir. Amaç, ülkeyi terörden ve terör odaklarının korumaksa, bunun dışına çıkılmamalıdır. Bunun yanında, ülkeyi ve bölgeyi savaş atmosferine sürükleyen etkenlerin ne olduğu da asla unutulmamalıdır. Bölgeyi savaş moduna getiren sürecin başlangıcı, büyük Ortadoğu Projesidir. Bu strateji, bölgeyi cehenneme çevirmiştir. Bunu görmezden gelemeyiz. O halde, bir taraftan bu operasyonun ülke menfaatine en uygun şekilde tamamlanmasını beklerken, bir taraftan da bu savaşa sürüklenme sebebimizi ve savaşı mecbur kılan etkenleri de aklımızın bir köşesinde tutmak zorundayız“ dedi.
Önceki dönem Samsun Milletvekili olan ve bir ara siyaseti bırakacağı ve artık partide görev almayacağı konuşulan CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Koç’a, Samsun Örgütü olarak destek olduklarını ifade eden Tufan Akcagöz, “16 Nisan referandumundan önce, bizzat Samsun’a gelerek çalışmalarımıza katkı verdi. Samsun milletvekili olmadığı halde, Samsun’la bağlantılarını koparmadığı için bizim elimizi kuvvetlendirdi. Geçen 15 yıl nazara alındığında, Samsun için ve Samsunlu hemşerilerimiz için yapmış olduğu işler herkesin malumudur. Haluk Koç’un da yerini koruması gerekiyor. Kendisine Samsun’dan, kendi memleketinden böyle bir katkı sunabilmek bize mutluluk verecektir. Arkadaşlarımızla beraber Haluk Koç’a Samsun’dan destek imzalarımızı gönderiyoruz. Bu katkının önemli olduğunu düşünüyorum“ diye konuştu.
Yeni göreve seçilen yönetim kurulunda da görev dağılımını gerçekleştirdiklerini söyleyen Tufan Akcagöz, “Yeni yönetimimiz oldukça dinamik ve göreceksiniz bu kadro, 2019’u kucaklayacak. İl sekreterimiz, geçen dönemdeki gibi Mehmet Kundak. İl saymanımız Nalan Çilingir. İl bilişim sekreterimiz Burhan Kömpe. Eğitim sekreterimiz Hikmet Avcı. Basınla olan iletişimimizi Hatice Özer sağlayacak. Ekonomi politikalarından sorumlu İl Başkan yardımcımız, Vezirköprü’nün tanınan ve sevilen isimlerinden Nuri Cömert. Tarım ve hayvancılık politikalarını bundan sonra, Samsun Pir Sultan Abdal derneğinde de faal olan bir arkadaşımız, Tuncer Onur takip edecek. İş ve emek bürolarında Seydi Bektaş, Seçim ve hukuk işlerinde Alican Akdağ, İnsan haklarında Turkay Karahan, Kadın ve Aile politikalarında Özlen Öztürk, Sanat çevreleri ile diyalog için Fatma Temel görevlendirildi. Gençlik ve spordan sorumlu alana Mustafa Can Erim, İşveren örgütlerinden sorumlu alana Ali Kandemir, Doğa ve Çevre haklarından sorumlu alana Tarık Özkan, Sivil toplum kuruluşlarından sorumlu alana Bülent Acar, örgütten ve örgütlenmeden sorumlu alana ise Şükrü Kumbasar getirildi. Görevlendirmemizi bu şekilde yaptık ve İl başkan yardımcılıklarını da bu şekilde tayin ettik” diye sözlerini tamamladı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum