SALIPAZARI'NDA ÖNCELİK YAYANIN UYGULAMASI

İçişleri bakanlığımız tarafından “ öncelik hayatın, öncelik yayanın “ sloganıyla 2019 yılı “YAYA ÖNCELİKLİ TRAFİK“ yılı ilan edilmiş ve ülke genelinde farkındalık faaliyetleri yapılma

SALIPAZARI'NDA ÖNCELİK YAYANIN UYGULAMASI
06 Şubat 2019 - 17:53
İçişleri bakanlığımız tarafından “ öncelik hayatın, öncelik yayanın “ sloganıyla 2019 yılı “YAYA ÖNCELİKLİ TRAFİK“ yılı ilan edilmiş ve ülke genelinde farkındalık faaliyetleri yapılması için yıl boyu devam edecek bir kampanya başlatılması kararlaştırılmıştır.
Bu kapsamda 6 Şubat 2019 Çarşamba günü 12.00-13.30 saatleri arasında “yaya ve okul geçitlerinde“ eş zamanlı olarak icra edilecek “yaya önceliği bilincinin oluşturulması“ hususundaki farkındalık faaliyeti Samsun Valisi, Samsun ili jandarma Komutanı, İl emniyet müdürü ve diğer tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin katılımıyla Samsun il merkezi ile tüm ilçelerde icra edilmiştir.
Uygulamaya İl jandarma Komutanlığı ve il emniyet müdürlüğünde çok sayıda personel katıldı. Emniyet ve jandarma trafik görevlileri tarafından özellikle öğrencilere uygulamalı olarak yaya olmanın öncelikleri anlatıldı. Öğrenciler tarafından sürücüler durdurularak yolda karşıdan karşıya geçiş sağladı ve sürücülere konu ile alakalı broşür dağıtılarak bilgilendirme yapıldı. Uygulamada çok sayıda öğrenci ellerindeki pankartları sürücülere göstererek önceliğin yayaya ait olduğu konusunda farkındalık yarattılar.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum