SAMSUN'A ALTIN MADALYA İLE GELDİLER!

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonası 18-19 Haziran 2016 tarihlerinde Ankara’da tamamlandı

SAMSUN'A ALTIN MADALYA İLE GELDİLER!
20 Haziran 2016 - 18:21
Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonası 18-19 Haziran 2016 tarihlerinde Ankara’da tamamlandı.
2TOPLAM 31 SPORCU MÜCADELE ETTİ
Samsun, Diyarbakır, Çankırı, Çanakkale, İstanbul, Gaziantep, Erzincan ve Ankara’dan toplam 31 sporcunun mücadele ettiği şampiyona, dün yapılan atışlarla sona erdi. Final müsabakalarının yapıldığı tek kategori büyük erkekler tabancada 173,3 puanla Gaziantep’ten Mehmet Bal birinci olurken, ikinciliği 164,6 puanla Samsun’dan Hasan Meriç ve üçüncülüğü de İstanbul’dan 141,5 puanla Onur Kayıhan elde etti.
1TÜRKİYE REKORUNA İMZA ATILDI
Büyük erkekler tabanca takım sıralamasında ise bin 372 puanla Samsun birinci, bin 347 puanla Gaziantep ikinci, bin 105 puanla da İstanbul üçüncü oldu. Samsun Hedefspor İşitme Engelliler Atıcılık Takımı Türkiye'de ilk defa yapılan Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonası'nda büyük erkeklerde Hasan Meriç, Burhan Cengiz ve Suat Turnagöl hem Türkiye rekoruna imza attı, hem de Türkiye Şampiyonu olarak Samsun'a altın madalyayı getirdi. Sporcular, ”Desteklerinden dolayı Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç'a teşekkür ediyoruz“ dedi.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum