CHP YARGIYA TAŞIYOR!

CHP Samsun İl Başkanı Av

CHP YARGIYA TAŞIYOR!
20 Haziran 2016 - 18:07
7- Boş kalıp haberCHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, Büyükşehir belediyesi meclisinin aldığı kararları yargıya taşıyacağını ifade etti.
Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından gündeme alınmak suretiyle, Cumhurbaşkanı’nın oğlu Bilal Erdoğan’ın adıyla anılan ve 17-25 Aralık yolsuzluk sürecinde adını sıkça duyduğumuz TÜRGEV ile ortak hizmet amacıyla Samsun İl merkezinde, yurt olarak kullanılmaya uygun 1 adet binanın 10 yıl süreyle TÜRGEV’e kiralanmasına dair bir karar alındığını ve bu kararın komisyondan geçerek Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin önüne getirilmek suretiyle oylanmak üzere olduğunu Samsun kamuoyu ile paylaşmıştık.
Aynı şekilde, Samsun Büyükşehir Belediyesi toplantı gündeminin 12. Maddesi olarak Van’ın Tuşba  ilçesine yapılacak yardımın13. Maddesinde de Van’ın Gevaş İlçesine yapılacak yardımın ele alındığını bu yardımlardan sadece Tuşpa’ya 3.278.000 TL. tutarında bir yardım yapılacağı ve Gevaş’a 7000 metrekare doğal taş sağlanacağı ve 685.000 TL. tutarında kafe, dükkan ve saat kulesi ihalesi yapılacağı ve tüm ödeneklerin Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacağını ifade etmiştik.
Tüm bu konular, Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından oylanmış ve CHP Belediye Meclis üyelerimizin muhalefetine rağmen Meclis’ten geçmiştir.
Alınan bu kararlar sonucunda, şaibeli bir takım ilişkiler içinde olduğu konuşulan TÜRGEV’e 10 yıllığına yurt olarak kullanılmak üzere bir bina kiralanacaktır. Ayrıca o kadar borç ayan beyan ortada durmasına rağmen hakka hukuka aykırı bir şekilde Van’ın Gevaş ve Tuşpa ilçesinin kardeş şehir ilan edilmek suretiyle o bölgelere kaynak aktarılmasının da savunulacak bir tarafı yoktur.
Dolayısıyla Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından oylanan ve Samsun halkının aleyhine olan bu uygulamaya dönük kararların iptali için hukuki süreç başlatacağımızı, konunun yakın takipçisi olacağımızı Samsun Kamuoyuna duyururuz.
Samsun halkı sahipsiz değildir. Samsun Büyükşehir Belediyesi kimsenin babasının vakfı değildir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum