Reklam
Reklam
Reklam

Samsun'un Tek Kadın Basketbol Takımı Manevi Destek Bekliyor

Kadınların hayatın, sporun içerisinde yer alması ve fırsat eşitliğinin sağlanması için kurulan Zorlu Koleji Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı, sahada gösterdiği kadın dayanışmasıyla örnek oluyor.

Reklam
Samsun'un Tek Kadın Basketbol Takımı Manevi Destek Bekliyor
18 Kasım 2022 - 17:44
Reklam
Bu sezon Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi’nde mücadele edecek tek kadın basketbol takımı, Samsunluların manevi desteğini bekliyor.  
Zorlu Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ergin Zorlu ile Zorlu Koleji Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı oyuncuları ve baş antrenörü Hasan Baş, Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’yi makamında ziyaret etti. Sporcularla yakından ilgilenen ve her birine Nutuk hediye eden Başkan Deveci, Samsun’da tek Karadeniz Bölgesi’nde de ikinci olan Kadın Basketbol Takımı’na şampiyonluk yolunda başarı diledi.
Kadın Sporculara Destek
Kadın sporculara destek vermek için yola çıktıklarını ve Zorlu Koleji Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı’nın bu yıl Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi’nde mücadele edeceğini söyleyen Zorlu Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ergin Zorlu, “Bu takım şu anda Samsun’da tek. Ayrıca Karadeniz Bölgesi’nde de Rize Belediyesi dışında yatırım yapan bir şehir yok. Bizim temel önceliğimiz kadını sadece yarışmacı kimliği değil, hem hayatın hem de spor kariyerinin içerisinde yer almasını sağlamak. Bu yüzden biz de bir sosyal sorumluluk projesi olarak bu takımın oluşumuna katkı verdik. Sayın Başkanımız Av. Cemil Deveci’yi de ziyaret ederek projelerimizi anlattık. İlerleyen günlerde Atakum Belediyemizle ortak hareket edebileceğimiz fikrine vardık. Başkanımız da çok ilgilendi, kendisine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Şehir Aidiyeti Sağlamayı Hedefliyoruz
Zorlu, kadın sporcuların basketbolseverlerden destek beklediğini belirterek, “İşin manevi boyutu çok değerli ve önemli. Beklentimiz finans desteği asla değil. Samsun’un takımımızı sahiplenmesini istiyoruz. Şehir aidiyetini sağlamayı hedefliyoruz. Kadının toplum içerisinde ikinci cinsiyet olmaması önceliğimiz. Kadınlara her zaman fırsat eşitliği verilmeli” ifadelerini kullandı.
Kadınların Gücünü Göstermek İstiyoruz
Takım Kaptanı Gülşah Durmuş ise takıma davet edildiği için çok mutlu olduğunu söyleyerek, “Kadına önem verilmesi çok güzel. Çocukluğumda ailemden kadınların sporcu olması konusunda baskı gördüğüm için çok yollardan geçtim. Bu yüzden güzel bir oluşum olduğunu düşünüyorum. Kadınlara ilham olmak istiyoruz. Kadınların güçlü olduğunu göstermeye çalışıyoruz. Aramızda çok güzel bir kadın dayanışması var ve bu sahaya da yansıyor” dedi.
Formanın Hakkını Veriyorlar
Zorlu Koleji Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı’nın baş antrenörü Hasan Yaşar da başarılı kadın basketbolcularla çok güzel bir takım oluşturduklarını ve keyifle çalıştıklarını söyledi. Yaşar, “Seneye daha bol transferler gerçekleştirerek sadece Samsun’u değil, Karadeniz Bölgesi’ni temsil etmek istiyoruz. Kadın basketbolu farklıdır, erkekler gibi değildir. Güzel bir dayanışmaları var. Sahaya çıktıklarında takım olarak formanın hakkını veriyorlar. Başkanımız Av. Cemil Deveci’ye bizi ağırladığı için çok teşekkür ederiz” sözlerini kaydetti.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum