Samsun Ram'da Oyun Terapisi Eğitimi Sona Erdi

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından desteklenen ve Samsun Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nin yararlanıcısı olduğu “Oyun Terapisi Uygulayıcı Eğitimi” projesi sona erdi.

Samsun Ram'da Oyun Terapisi Eğitimi Sona Erdi
15 Kasım 2020 - 23:30
Samsun Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nin toplantı salonunda 5-8 Kasım 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitim 4 gün boyunca toplam 30 saat sürdü.
Amasya Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Kemal Baytemir tarafından verilen eğitime Canik, İlkadım ve Tekkeköy ilçelerinde Anaokulu ve ilkokullarda görev yapan psikolojik danışmanlar katıldı. Projesi Samsun Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından yazılan ve 27 psikolojik danışmanın katıldığı eğitimde Oyun Terapisinin Kuramları ve Uygulama Basamakları katılımcılara aktarıldı.
Birlikteliğimiz Devam Edecektir
Proje sahibi Samsun Rehberlik ve Araştırma Merkezi Rehberlik ve Psikolojik Danışma Bölümü Başkanı Musa Akın, ”Projeyi 2019 yılı Aralık ayında yazmıştık. Fakat pandemi süreci nedeniyle uygulamasının 2020 yılı Kasım ayı içerisinde gerçekleştirdik. Pandemi süreci sebebiyle anlayış gösteren Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’na teşekkür ediyorum. Projemize 27 psikolojik danışmanın katıldı ve uygulamaları okullarda devam ederek, oyun terapisinin danışma süreçlerinde kullanılacak. Hedefimiz bin 500 öğrenciye ulaşmayı arzuluyoruz” şeklinde konuştu.
Farklı Projeleri Hayata Geçireceğiz
Samsun Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Murat Günaydın ise yaptığı açıklamada ,”Proje uygulama aşamasında pandemi süreci nedeniyle anlayış gösteren Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’na teşekkür ediyorum. Çalışmanın hem psikolojik danışmanlar için hem de okullarındaki öğrenciler için çok faydalı olacak. Yeni dönemde de farklı projelere devam edeceğiz. Bu süreçte hijyen kurallara çok sıkı bir şekilde uyarak çalışmalarımızı hep birlikte yürüttük“ diye konuştu. Proje sertifika töreni ile sona erdi.
Köksal ÖNER

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum