SAMSUN OPERASI'NDAN YENİ BİR BAŞARI DAHA

Gürcistan'ın Başkenti Tiflis'te düzenlenen Birinci Uluslararası "Vazha Chachava" Sahne Sanatları Yarışmasında,  Opera branşında ikincilik Ödülü alarak  ülkemizi ve Samsun Devlet Opera ve Balesi'ni baş

SAMSUN OPERASI'NDAN YENİ BİR BAŞARI DAHA
05 Nisan 2017 - 21:02
7- Boş kalıp haberGürcistan'ın Başkenti Tiflis'te düzenlenen Birinci Uluslararası "Vazha Chachava" Sahne Sanatları Yarışmasında,  Opera branşında ikincilik Ödülü alarak  ülkemizi ve Samsun Devlet Opera ve Balesi'ni başarıyla temsil etti.
Opera sahnelerinde, içlerinde Adina, Pamina, Michaela, Kösem Sultan gibi başrollerin de olduğu birçok rolü yorumlamış olan Eda Bingöl Gürkan, 5 gün süren ve birçok ülkeden katılımcıların yarıştığı uluslararası yarışmada  yeni bir başarıya imza attı.
PİYANO EŞLİK DALINDA İKİNCİLİK ÖDÜLÜNÜN SAHİBİ OLDU
23-27 Mart 2017 tarihleri arasında Tiflis'te yapılan yarışmaya Gürcistan, Rusya, Azerbeycan, Kazakistan, Kore, ve Türkiye'den birçok yarışmacı katıldı. Opera dışında farklı kategorilere de açık olan yarışmada katılımcılar vokal, piyano, keman, caz vokal ve quartet dallarında da yarıştılar. Eda Bingöl Gürkan yarışmada Schubert, Rachmaninov, Verdi, Mozart ve Puccini'den eserler seslendirdi. Yine Samsun Operası piyanistlerinden Anna Tarakanova da Eda Bingöl'ün eşilikçisi olarak gittiği yarışmada, Piyano Eşlik Dalında ikincilik ödülünün sahibi oldu. Ayrıca Soprano Eda Bingöl Gürkan, Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı mezunu ve 2004 yılında İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nde başladığı sanat hayatını 2009 yılından beri Samsun Devlet Opera ve Balesi'nde devam ettiriyor.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum