Samsun "Mehmet Akif Ersoy Günleri'nde"

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen "Mehmet Akif Ersoy Günleri" etkinliği Ankara ATO Congresium'da başladı. 2 gün sürecek etkinlikte Samsun Büyükşehir Belediyesi’ de standıyla yer aldı.

Samsun "Mehmet Akif Ersoy Günleri'nde"
25 Aralık 2023 - 15:58
İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından Başkent Ankara’da düzenlenen programla yâd ediliyor. ATO Congresium'da düzenlenen  "Mehmet Akif Ersoy Günleri" etkinliği kapsamında çeşitli konferans ve söyleşiler düzenlenecek, katılımcılar edebiyat, tarih ve sanata doyacak. 2 gün sürecek etkinlikte Samsun Büyükşehir Belediyesi’ de standıyla yer aldı.
Büyükşehir Standı İlgi Gördü
Organizasyonda en fazla ilgiyi gören stantlardan biri Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin standı oldu. Standı ziyaret eden misafirlere çeşitli ikramların yanında, Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından bastırılan “100.yılında İstiklal Marşı ve Mehmet Akif ” kitabı hediye ediliyor.
Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İdris Akdin “ Cumhuriyetimizin 100.yılında milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u yâd ediyoruz. AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından çok başarılı ve güzel bir etkinlik düzenleniyor. Biz de standımızla bu güzel etkinlikte yerimizi aldık. Her yönüyle tüm Samsun adına buradayız. Standımız oldukça ilgi görüyor. Bildiğiniz gibi İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yılı anısına Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı olarak ‘100. Yılında İstiklal Marşı ve Mehmet Akif’ kitabını hazırladık. İçerisinde Mehmet Akif ve İstiklal Marşı’nın tüm boyutları ile alındığı bütünlükçü bu eseri kendi bünyemizde oluşturduk. Bugün burada davetlilere de bu kitabı hediye ediyoruz. Bununla birlikte Cumhurbaşkanlığımızın ilan ettiği İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Yılı içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi eski Başkanı Mustafa ŞENTOP Bey’in açılışını yaptığı ve 3 gün süren bir Sempozyumu, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle sürdürdüğümüz Asım’ın Nesli Mehmet Akif Okulu projemiz ve SBB TV’ de canlı olarak yayınlanan, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Başkanı Ekrem Erdem Bey başta olmak üzere konunun uzmanlarının katıldığı canlı yayın programımız 100. Yılında İstiklal Marşı ve Mehmet Akif ‘ ile vazgeçilmez bir değer olarak bu çalışmalarımızı tüm halkımızla paylaştık” dedi

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum