Kazakistan Ulusal Bilimler Akademisi ile Mutabakat Zaptı

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve Kazakistan Cumhuriyeti Ulusal Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Kunsulu Zakarya her iki akademi arasında hazırlanan mutabakat zaptını imzaladı.

Kazakistan Ulusal Bilimler Akademisi ile Mutabakat Zaptı
25 Aralık 2023 - 19:05
TÜBA ve Kazakistan Cumhuriyeti Ulusal Bilimler Akademisi arasında iş birliğini geliştirmeyi ve güçlendirmeyi, bilim insanları ve akademisyenler arasındaki etkileşimler yoluyla bilimsel bilgi ve deneyim alışverişini teşvik etmeyi ve iki ülke arasında iş birliği faaliyetlerini geliştirmeyi amaçlayan mutabakat zaptı aynı zamanda ortak ilgi alanlarında iş birliğini kolaylaştırmayı da kapsıyor. Bilim ve teknoloji, beşeri bilimler, tıp ve sosyal bilimler de dâhil olmak üzere tüm akademik alanları içeren anlaşmayla birlikte çalışılacak sempozyum, konferans ve çalıştay gibi ikili bilimsel toplantıların yanı sıra, bilim insanı değişim programları, bilgi̇ ve yayın alışverişi planlanıyor.
TÜBA Asli Üyesi, ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Nuri Yurdusev, Başkan Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Musab Talha Akpınar ve Kazakistan Cumhuriyeti Ulusal Bilimler Akademisi Uluslararası İş Birliği Departmanından Anar Mukhtarova'nın da yer aldığı ziyarette akademiler arası iş birliğine atılan imzaların ardından konuşan Başkan Şeker, bilimsel faaliyetlerde ortak çalışmanın önemine dikkat çekti ve Türk Dünyası Ulusal Bilim Akademiler Birliği'nin (TDUBAB) üyesi olan Kazakistan Cumhuriyeti Ulusal Bilimler Akademisi’yle iş birliği içinde olmanın ayrıca önem arz ettiğini söyledi.
   
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum