Samsun'da 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü Kutlandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ‘30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü’ etkinliği yapıldı.

Samsun'da 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü Kutlandı
29 Mart 2024 - 15:27
2017 yılında başlayan  Sıfır Atık hareketi iklim krizine karşı gelecek nesilleri muhafaza etmeye, insanlığın sorumluluğunu omuzlarına alarak devam etmektedir. 
Cumhurbaşkanımızın eşi Sayın Emine ERDOĞAN Hanımefendi, 2022 yılında BM Genel Sekreteri ile bir araya gelmiş iklim kriziyle mücadele kapsamında Sıfır Atık Projesinin dünyada yaygınlaştırılması için ‘Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı’nı imzalamıştı. Türkiye'nin iklim değişikliği ile mücadele ve sürdürülebilir kalkınma planları kapsamında Birleşmiş Milletler'e sunmuş olduğu 'Sıfır Atık' kararı Genel Kurulda kabul edilmiş olup, 105 ülkenin destek verdiği bu karar sonucunda bundan böyle her yıl 30 Mart günü 'Uluslararası Sıfır Atık Günü' olarak tüm dünyada kutlanmaktadır.
İlimizde, 30 Mart 'Uluslararası Sıfır Atık Günü' kapsamında Batıpark’ta “Çevre Temizliği Etkinliği” yapıldı.
Vali Yardımcısı Kemal Yıldız, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Tevfik Akçay, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ali Tülümen, OMÜ Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Feryal Akbal ve Prof. Dr. N. Gamze Turan, ÇESAM ve OMÜ Vakfı Koleji Öğrencileri ile Bayındır İlköğretim Okulu öğrencilerinin katılımlarıyla Sıfır Atık Farkındalığının oluşturulması ve yaygınlaştırılması amacıyla Batıparkta çevre temizliği etkinliği gerçekleştirildi. Ayrıca Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü personellerince Atakum İlkokulu ile Nene Hatun Anaokulunda Sıfır Atık Farkındalık eğitimleri gerçekleştirildi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum