SAMSUN ÇERKES DERNEĞİ HALUJ GECESİNDE BULUŞTU

Samsun Çerkes Derneği, Atakum Yalı Cafe’de düzenlediği “Geleneksel Haluj Gecesi” etkinliği ile sezon açılışını gerçekleştirdi

SAMSUN ÇERKES DERNEĞİ HALUJ GECESİNDE BULUŞTU
24 Ekim 2017 - 10:14
Samsun Çerkes Derneği, Atakum Yalı Cafe’de düzenlediği “Geleneksel Haluj Gecesi” etkinliği ile sezon açılışını gerçekleştirdi. Başkan Yılmaz, ”Önemli bir gecede sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi.
Aynı gün Tekkeköy’de bulunan Park inn Racidance Otel’de, bağlı bulunduğu Kafkas Dernekleri Federasyonu’nun Başkanlar Kurulu toplantısına da ev sahipliği yapan Samsun Çerkes Derneği eski Yönetim Kurulu Başkanlarında Eyüp Baloğlu, Şahin Konuş ve İsmail Sedat Uygun ‘un yanı sıra   Türkiye’nin farklı illerinden gelen Çerkes derneklerinin yöneticilerinin de katıldığı Haluj Gecesi’nde Samsunlu Çerkesler ile bir araya geldi.
ABAZA VE ADİGE DİLLERİNDE SEÇMELİ DERS VERİLİYOR
Gecenin açılış konuşmasını yapan Samsun Çerkes Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Rahşan Erdoğan Yılmaz, “Bu gecede hemşerilerim ile ve çok uzak illerden gelen dernek yöneticileri ile bir araya gelmekten mutluluk duydum. Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde yürütülen çalışmaların neticesinde Ortaokullarda Abaza ve Adige dillerinde seçmeli ders eğitimlerinin verilmektedir.  Ailelerin çocuklarının bu eğitimden faydalanmalarını sağla mistir. Bu gecede Abhazya Cumhuriyeti’nin bağımsızlığı ve Adigey Cumhuriyeti’nin kuruluş yıldönümlerini de kutladık. Çerkesaktivist Ruslan Guaşo’ya uygulanan para cezası konusunda da Rusya Federasyonu’nun kendi federal anayasaları ve taraf oldukları uluslar arası anlaşmalar kapsamında bu haksız ve hukuka aykırı uygulamayı ortadan kaldırması gerekiyor” dedi.
DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDUK
Geceye katılım sağlayan Kafkas Dernekleri Federasyonu Başkanı Yaşar Aslankaya ise, 14 Ekim Cumartesi günü Samsun’da gerçekleştirdikleri Başkanlar Kurulu toplantısında, KAFFED tarafından gerçekleştirilen Abhazya, Adıgey Cumhuriyetleri ve Ruslan Guaşo ziyaretleri ile, yaklaşan genel kurul süreci ile derneklerin yürütmekte oldukları çalışmaların değerlendirmelerinde bulunduklarını ve Samsun’daki hemşerileri ile böyle sıcak, samimi ve seviyeli bir ortamda bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti.
HEMŞERİLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ
Geceye eşi ile birlikte katılım sağlayan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı da; Atakum’da hemşeri derneklerinin yaptıkları kültür hizmetleri için her zaman destekçi olduklarını, kültürel aktivitelerin Atakum Belediyesi tarafından önemsendiğini ve Samsun Çerkes Derneği’ni de bu organizasyon nedeniyle tebrik ettiklerini belirtti.
Suriyeli Çerkes öğrencilerin okul süreçlerine maddi, manevi destek olan Çerkes dostlarına, emeklerinin ve gecenin hatırası olarak takdim edilen plaket töreninden sonra, emekli eğitimci Eyüp Baloğlu’nun çocuklara yönelik dans ve çocuk kulübü etkinlikleri hakkında bilgi verdiği gece, çekiliş ve mahalli dansların ardından sona erdi.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum