Reklam
Reklam
Reklam

Samsun 2023 Yılında Erasmus Yetişkin Eğitimi Akreditasyonu Alan Tek İl Oldu

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2023 Erasmus Yetişkin Eğitimi Akreditasyonuna başvuru yaparak, ülke genelinde başvuru yapan 43 kurum arasından hibe desteği almaya hak kazanan tek kurum oldu.

Reklam
Samsun 2023 Yılında Erasmus Yetişkin Eğitimi Akreditasyonu Alan Tek İl Oldu
24 Mart 2023 - 20:08
Reklam
Yurt dışındaki yetişkin eğitiminde uygulanan yenilikçi ve güncel yöntemleri Samsun’daki eşdeğer kurumlara entegre ederek yetişkin eğitiminin güçlendirilmesi, yaygın eğitim kurumlarının kapsayıcı eğitim alanında yeterliliklerinin artırılması amacıyla uygulanacak olan 2023 Erasmus+ Yetişkin Eğitimi Akreditasyonuna başvuru yapan Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ülke genelinde başvurusu kabul edilerek hibe desteği almaya hak kazandı. Yetişkin Eğitimi Akreditasyonu kapsamında Hayat Boyu Öğrenme kurumlarından olan Halk Eğitimi Merkezleri ve Olgunlaşma Enstitüsünde bulunan öğretici ve kursiyerler akreditasyon hedefleri doğrultusunda yurt dışı hareketlilikleri gerçekleştirecek.
Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2021 yılından itibaren Okul Eğitimi ve Mesleki Eğitim alanlarında da Erasmus Akreditasyonu kapsamında Türkiye Ulusal Ajansından hibe desteği almaktadır. Bu alanlarda 2021 ve 2022 yılında toplam 607.928 Euro hibe alarak Erasmus Okul Eğitimi ve Mesleki Eğitim alanında akreditasyon hedeflerini gerçekleştirdi. Alınan hibeden 80 konsorsiyum üyesi kurumdan 125 öğretmen ve 195 öğrenci faydalandı. Kurumlar "Öğrenci Gruplarının Hareketliliği, Öğrencilerin Kısa Dönemli Öğrenme Hareketliliği, İşbaşı İzleme, Öğretme ve Eğitim Görevlendirmeleri, Kurs ve Eğitimler’ “Yiyecek ve İçecek Hizmetleri, Konaklama ve Seyahat Hizmetleri, Elektrik Elektronik Teknolojisi, Sağlık Hizmetleri, Halkla İlişkiler ve Organizasyon, Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı, Motorlu Araçlar Teknolojisi, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri, Giyim Üretim Teknolojisi ve Moda Tasarım Teknolojisi, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Bilişim Teknolojileri faaliyetlerinde hareketliliklerini gerçekleştirdi.
2023 yılında ise Okul Eğitimi Akreditasyonu kapsamında 26, Mesleki Eğitim Akreditasyonu kapsamında 11 Okul/kurum, Yetişkin Eğitimi Akreditasyonu kapsamında 4 Kurum konsorsiyuma dâhil edildi ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibelendirme aşamasına geçildi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum