Birlik Beraberlik İçerisinde İlk İftar

Fatsa Belediyesi tarafından Kültür ve Sanat Merkezi’nde iftar sofrasının yanı sıra vatandaşların ramazan ayının manevi atmosferini ve coşkusunu gönüllerince yaşamalarına katkı sağlamak için çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor.

Birlik Beraberlik İçerisinde İlk İftar
24 Mart 2023 - 20:10
Gönüller sultanı Ramazan ayının bereketinden nasiplenmek için ilk oruç Fatsa Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde kurulan iftar sofrasında birlik beraberlik ve sevgi içinde açıldı.
Vatandaşlar Ramazan ayı boyunca Fatsa Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde iftar sofrasında muhabbet ve kardeşlik bağlarını daha da güçlendirerek rahmet ve bereket ayının manevi coşkusunu hep birlikte yaşayacak.
Depremden etkilenip Fatsa’ya gelen çocuklar ve aileleri de sosyal hayata daha çabuk adapte olmaları, acılarını bir nebze de olsa unutmaları için birbirinden farklı çocuk etkinlikleri düzenleniyor.  
Her Akşam Fksm’de İftar Sofrası
Fatsa Belediyesi Ramazan ayı süresince, her gün akşam belediye kültür ve sanat merkezi düğün salonunda iftar sofrası kurarak vatandaşlara iftar yemeği hizmeti verecek.

29 Gün Boyunca Çeşitli Etkinlikler
Ramazan ayının birinci günü 23 Mart Perşembe akşamı iftar öncesi Kuran-ı Kerim tilaveti ile vatandaşlar hep birlikte oruçlarını açtı. Bundan sonra da her akşam iftar sonrası, söyleşiler, Hacivat-Karagöz, Çocuk Tiyatrosu, Çocuk Yarışmaları, Mikrofon Şov, Aşuk ile Maşuk, Sihirbaz, Ateşbaz, Tahta Bacak, Çocuk Pandomim, Komedi Skeç Şov, Akrobasi Gösterisi, Orta Oyunu, Meddah, Çocuk Bilim Deneyleri, Parodi gösterisi çocuklar ve yetişkinlerle buluşacak.
Ramazan Ayının Ruhuna Uygun Etkinlikler Gerçekleştireceğiz
11 İlde yaşanan Deprem ve sel felaketine rağmen buruk da olsa Ramazan ayına ulaşmanın sevincini, coşkusunu ve heyecanını yaşadıklarını belirten Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da kurtuluş vesilesi olan bir Ramazan ayına daha kavuşmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Manevi iklimimizde müstesna faziletleriyle önemli bir yere sahip olan bu mübarek aya bizleri kavuşturduğu için Rabbimize hamdü senalar ediyoruz. Ramazan ayının manevi iklimini bu yılda hem yetişkinlerimize hem de geleceğimiz olan çocuklarımıza bu yıl da etkinliklerimizle Ramazanı yaşatalım istedik. Ramazan ayının ruhuna uygun etkinliklerimizle birbirinden kıymetli konuklarımızla, Ramazan ayına özel sosyokültürel etkinlikler düzenledik. Depremden etkilenip şehrimize gelen çocuklar ve ailelerin de sosyal hayata daha çabuk adapte olmaları, acılarını bir nebze de olsa unutmaları için bizlerle birlikte olacaklar. Mübarek Ramazan ayının memleketimize, ülkemize ve tüm İslam âlemine huzur, barış ve refah getirmesini diliyorum” dedi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum