Salıpazarı İlçesinden Projeye Destek

PİKOLO derneğinin birçok destek kuruluşla (ILO, FERRERO, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı gibi) gerçekleştirdiği ‘Mevsimlik Tarımda Çocuk İşçiliğin Önlenmesi Projesi’ var.

Salıpazarı İlçesinden Projeye Destek
26 Ağustos 2023 - 10:49
Çadırlarda kalan mevsimlik tarım işçilerinin çocukları belirlenen alanlardaki okullara alınarak okuldan uzak kaldıkları zamanlarda göremedikleri eğitim öğretimi telafi etmeye çalışmakta, yemeğinden kıyafetine, hijyen malzemelerinden gezilerine kadar gönüllü öğretmenlerin desteğiyle bu öğrenciler için birçok çalışma yapılmaktadır. Ordu da başlayan projenin Samsun da ise 3. yılı gerçekleşti.
Samsun’da bu projenin gerçekleştirildiği 4 alan var.
Bu yerler Çarşamba Kızılot, Terme Kumcağız, Salıpazarı ve Tekkeköy. TEMA Vakfı Salıpazarı İlçe  Sorumlusu Eda Yılmaz, Terme Kumcağız alanında 2 yıldır gönüllü öğretmen olarak görev alıyor. TEMA Vakfı’nın eğitim içeriklerinden burada verilmesi planlanan eğitimlerle uygun olanlarını öğrencilerle gerçekleştirdi. Müzik öğretmeni Mehmet Akif Uzun, Ağaç Türküsü’nü öğretti. Ana sınıfı Öğretmeni Hatice Çimen Aktaş ve Sınıf öğretmeni Selman Berkiten Bir Orman kitabını okudu. Eda Yılmaz başlangıçta TEMA Vakfı’nı hiç duymamış olan öğrencilere vakıfla ve Vâkıfın yaptıklarıyla ilgili bilgi verdi. Ağaçların desenlerinin farklılığını ortaya çıkarmak için de bir etkinlik gerçekleştirip ağaçların öneminden bahsetti.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum