Resim Bölümü Öğrencileri Eserlerini Sanatseverle Buluşturdu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF)Resim Bölümü son sınıf öğrencileri, belirli konseptler üzerine geliştirdikleri eserlerini ‘2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Sergisi’ ile sanatseverle buluşturdu.

Resim Bölümü Öğrencileri Eserlerini Sanatseverle Buluşturdu
08 Haziran 2022 - 18:31
GSF sergi alanında açılışı gerçekleştirilen etkinliğe; Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fehmi Yazıcı, Prof. Dr. Recep Sancak, GSF Dekanı Prof. Dr. Ali Seylan, Resim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Metin Eker, dekan yardımcıları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Yoğun ilgi gösterilen sergi; Şeymanur Geniş, Cemre Edanur Arı, İnci Sezer, Süreyya Ateş, Şule Nur Özkan, İlknur Öztürk, Emre Şimşek, Atakan Alıcıoğlu, Feride Çakmak, Ezginur Güler ve Abdulsamet Alşen’e ait eserlerden oluşuyor.
Sergi kapsamında, yabancılaşma, kültürel yozlaşma ve tek tipleşme, tüketim kültürü ve beden, gösterişçi tüketim, zaman ve bellek, mitolojik ve çağdaş anlatılarda güç, sokak sanatına alternatif yaklaşımlar, sanatçının özgürlük mücadelesi, ölüm, korku, yalnızlık gibi konular işlendi.
Serginin açılışında öğrenciler adına konuşma yapan Resim Bölümü son sınıf öğrencisi Ezginur Güler, lisans eğitimleri boyunca aldıkları sanat eğitimi ve edindikleri tecrübeler neticesinde kişisel üsluplar yaratabilme kaygısı ile sosyal, kültürel ve sanatsal ağlarda tespit ettikleri sorunsallara anlatım olanakları geliştirdiklerini ifade etti.
Araştırılmaya değer gördükleri proje konularının sorunsal yapısını ortaya koyduktan sonra özgün ifade biçimleri ile konuya dikkat çekmeyi ve farkındalık yaratmayı amaçladıklarını belirten Güler, konu üzerinden sanatsal yeterlik elde etmeyi hedeflediklerini söyledi. Güler, konuşmasını şöyle tamamladı; “Sanatçı adayları olarak öğrenciler, seçili sorunsallar dahilinde kendilerine yönelttikleri sorulara ve duydukları kaygıya iştirak edebilmesi için alımlayıcı ile aralarına sanat eserleri üzerinden bir köprü kurabilmeyi arzu etmişlerdir.”



 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum