Reklam
Reklam
Reklam

Rektör Ünal, Milli Eğitim İle İş Birliğinin Güçlendirilmesini İstiyoruz

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ve Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imkân ve ihtiyaç duyulan işbirliği alanları değerlendirildiği bir toplantı gerçekleştirildi.

Reklam
Rektör Ünal, Milli Eğitim İle İş Birliğinin Güçlendirilmesini İstiyoruz
08 Eylül 2022 - 10:47
Reklam
Rektörlük makamında düzenlenen toplantıda; eğitici, eğitim, ortak araştırma ve uygulama, sportif etkinlikler, sosyal farkındalık, bilişim ve inovasyon alanlarında etkin çalışmalar yapılması kararlaştırıldı.
Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya;  İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cengiz Batuk, Prof. Dr. Selim Eren, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Recep Demir, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kenan Arslan ile Atakum İmam Hatip Lisesi Öğretmenleri katıldı.
Yeni eğitim teknolojilerinin gelişmesi ve çocukların yeni eğitim anlayışına göre yetiştirilmesi gerektiğine dikkat çekilen toplantıda Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, “OMÜ ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesini istiyoruz. Üniversitede üretilen bilginin, ölçme, değerlendirme ve ar-ge olarak milli eğitim kurumlarına, öğretmenlere aktarılmasını gerektiğini düşünüyoruz. İki kurum karşılıklı olarak öğretmenlerin üniversiteden, üniversitenin de öğretmenlerden beslenmesi gerektiğine inanıyoruz. Yeni kuşağın önüne güncel ve geleceğe yönelik eğitim enstrümanları koymamız lazım. Bu nedenle okullarda verilecek bütün derslerle ilgili eğitimler düzenleyebiliriz. Aramızdaki protokolleri kültürel ve sportif etkinliklerle daha da genişletebiliriz. Üniversitenin bütün imkânlarını siz değerli öğretmenlerimiz için ve dolayısıyla çocuklarımız için kullanmak istiyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.
Rektör Ünal, ayrıca, OMÜ ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında, eğitimcilere verilecek lisansüstü eğitime yönelik esasları içeren bir iş birliği protokolü imzalandıklarını belirterek bunun gelen talebe göre sayısının artırılabileceğini söyledi.
Güncel ve geleceğe dair eğitim planlarının görüşüldüğü toplantı, karşılıklı öneri ve düşüncelerin alınmasıyla sona erdi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum