OKA'da Sözleşme Töreni

OKA 2022 Yılı CMDP, SOGEP ve Fizibilite Desteği Programları Sözleşme İmza Töreni Gerçekleştirildi.

OKA'da Sözleşme Töreni
08 Eylül 2022 - 12:06
Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından yürütülmekte olan 2022 Yılı CMDP, SOGEP ve Fizibilite Desteği Programlarının Sözleşme İmza Töreni, Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, ilçe belediye başkanları, ilgili kurum ve STK yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Törende, 2022 Yılı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı (CMDP) kapsamında destek almaya hak kazanan toplam bütçesi 21.349.340 TL ve Ajans desteği toplam 14.464.600 TL olan iki adet proje, 2022 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında destek almaya hak kazanan toplam bütçesi 6.863.257 TL ve Ajans desteği toplam 5.837.499 TL olan iki adet proje ve 2022 Yılı Fizibilite Desteği Programı kapsamında destek almaya hak kazanan toplam bütçesi 401.200 TL ve Ajans desteği toplam 200.000 TL olan bir adet projenin destek sözleşmeleri imzalandı.
CMDP Programının hedefinin; bölgesel çekim merkezi niteliğini haiz şehirlerin katma değeri yüksek üretim, ihracat, istihdam, verimlilik, teknoloji ve yenilikçilik kapasitelerinin artırılması, SOGEP Programının hedefinin; toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak, istihdam edilebilirliğini artırmak, sosyal içermeyi, sosyal girişimciliği ve yenilikçiliği desteklemek ve sosyal sorumluluk uygulamalarının yaygınlaştırılması, Fizibilite analizine ilişkin projelerin hedefinin ise; bölgemizde yeni yatırımların önündeki eksiklikleri gidermek ve yatırımlara başlamak için gereken ön hazırlıkları planlamak olduğunu belirten Vali Dağlı, “Uygulanacak bütün bu projelerin ortak noktası ülkemizin en önemli gücü olan genç nüfusunun işgücüne kazandırılması, gençlerin becerilerine uygun işlerde istihdam edilmesi ve gençlerin üretim süreçlerine aktif katılımını sağlamaktır. Bu itibarla, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansımız da bu projelerle genç istihdamı temasını gündeme taşıyarak bölge illerinde yapılabilecek faaliyetlere ilişkin bilgi verecek ve somut iş birlikleri oluşturacaktır” dedi.
Vali Zülkif Dağlı ayrıca, OKA’nın sonuç odaklı projeleri desteklemeye, bölgesel kalkınmayı desteklemek için her türlü eğitim ve danışmanlık hizmeti vermeye ve program/proje hazırlanmasına katkı sağlamaya devam edeceğini söyledi.

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum