Piri Reis MTAL, 'TEMA Okulu' Olma Yolunda

TEMA Vakfı Samsun İl Ekibi, öğrencilerle çalışmalarını paylaştı. Mevcudunun yaklaşık yüzde 80'inin gönüllü olmasıyla birlikte kazanılan "TEMA Okulu" unvanını almak için Piri Reis MTAL ilk adımı attı.

Piri Reis MTAL, 'TEMA Okulu' Olma Yolunda
22 Aralık 2022 - 19:03
Kurulduğu 1992 yılından itibaren doğa ve çevre için mücadelesini sürdüren Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA), okullarda öğrencileri bilinçlendirme çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrencilerle buluşan TEMA il ve ilçe yetkilileri, vakfın çalışmaları konularında bilgilendirme yaptı.
Okul Konferans Salonu'ndaki programda, İl Temsilcisi Leman Özay, İlkadım İlçe Sorumlusu ve aynı zamanda okul İngilizce Öğretmeni Derya Keleş Korkmaz, İlkadım Eğitim Sorumlu Yardımcısı Fatma Şentürk, İlkadım Fatih Mahalle Sorumlusu Hatun İlke Uysal Öztürk, Eğitim Koordinatörü Begüm Özdoğan, vakfın çalışmalarını paylaştı.
TEMA Olarak 30 Yıldır Çaba Harcıyoruz
TEMA Vakfı Samsun İl Temsilcisi Leman Özay, öğrencilerle bir arada bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, "TEMA; biyolojik çeşitlilik, iklim değişiklikleri, sıfır atık, geri dönüşüm, bilinçli tüketim, çevre ve doğal varlıkları koruma, yaşanılabilir bir gelecek için 30 yıldır çalışmalarını sürdürüyor. Bugün de Piri Reis MTAL öğrencilerine çalışmalarımızı anlattık. Bugün burada toplanmamızı sağlayan okul idarecilerimize teşekkür ediyorum" dedi.
Sınıfımı 'TEMA Sınıfı' Yapmak İstiyorum
TEMA Okulu olunması noktasında gönüllülük vurgusu yapan İlkadım İlçe Temsilcisi Derya Keleş Korkmaz, "Okul mevcudunun yaklaşık 80'inin gönüllü olmasıyla birlikte okul 'TEMA Okulu' unvanı kazanıyor. Yine okul içerisindeki sınıflar da aynı şekilde 'TEMA Sınıfı' unvanını alıyor. Kendi sınıfımın bu unvanı alması için çaba harcayacağım. Gönüllülük konusunda olumlu dönüşler aldık. Ayrıca bu tür gönüllülük çalışmalarının yurtdışındaki üniversitelerin kabul sınavlarında önemli olduğunu öğrencilerimizin bilmesi gerekiyor" diye konuştu.
Programın sonunda TEMA Vakfı Samsun İl Temsilcisi Özay, Okul Müdürü Taner Alp'e teşekkür mektubu sundu. Alp de TEMA Okulu olmak için çaba harcayacaklarını dile getirerek, TEMA yetkililerine teşekkür etti.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum