İmamları Siyasete Karıştırmayın

İmamların arkasında bütün siyasi görüşler olarak hep birlikte saf tutuyoruz. O kutsal müesseseyi kirletmeyin dedi.

İmamları Siyasete Karıştırmayın
22 Aralık 2022 - 19:05
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Samsun genelinde başlatmış olduğu çalışma kapsamında sosyal yardım alan vatandaşlar cep telefonlarından aranarak evlerinin ziyaret edilmesi planlanmış, söz konusu ziyaretlerde de Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bir mektubu ve bakanlığın propaganda broşürü vatandaşlarımıza verilmesi planlanmış. Mektuplar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çalışanları tarafından dağıtılacakmış. Lakin öyle olmamış. İddiaya göre Samsun Müftülüğü tarafından bütün siyasi görüşe sahip Samsunlu Müslüman evlatları olarak arkasında saf tuttuğumuz, namaz kıldığımız imamlarımız toplantıya çağrılmış ve Cumhurbaşkanı’nın mektuplarının imamlar tarafından devletten yardım alan ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılması istenmiş. Tabii bu konuya itiraz eden biz devlet memuruyuz, biz siyasi işlere giremeyiz diyen imamlarımız olsa da metezoruyla sahaya çıkarılmış.
2017 Anayasa Referandumu’nda milletimiz bir karar verdi bu kararda partili Cumhurbaşkanı istiyorum dedi ve Sayın Cumhurbaşkanı tekrar partisine üye oldu. Yani AK Parti'nin tarafı oldu Genel Başkanı oldu. Şimdi siz imamlarımıza partili Cumhurbaşkanı’nın mektubunu ve broşürlerini dağıttırıyorsunuz. Bu yapılan 657 sayılı devlet memurları kanununun 7 maddesine göre suçtur. İlgili madde der ki “Devlet memuru hiçbir şekilde siyasi ve ideolojik amaçlı eylemde bulunamaz hiçbir siyasi amaçlı çalışmaya katılamazlar der. Bu imamlarımıza bilerek ve isteyerek işletilen bir suçtur. Bırakın herkes işini yapsın. Siyasetçi siyasetini, memur memurluğunu, kutsal dinimizin ibadetlerimizin yol göstericisi imamlarımız da imamlığını yapsın.
Sayın Cumhurbaşkanın mektubunda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çalışanları sizleri ziyaret edecek diyor. İmamlar demiyor. Devletimizden yardım alan yardıma muhtaç gariban hemşerilerimizin kapısına görevli memurlar gitsin. İmamlar gidip ne anlatıyor, ne söylüyor? İmamların görevi mi Cumhurbaşkanı'nın mektuplarını dağıtmak. Aile Bakanlığının broşürlerini vermek. Aklınızı başınıza alın. Köşeye sıkıştıkça son kollama tarihiniz yaklaştıkça millet size sırtını döndükçe çevirmedik oyun döndürmedik fırıldak kalmadı. Siyaset siyasetçilerin işidir. Herkes işini yapsın dedi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum