"Parmaklar Nefes Alsın" Projesi Protokol İmza Töreni

Tip 1 Diyabet, her yaşta ortaya çıkabilmekle birlikte, 8 - 15 yaş arasında başlama sıklığı oldukça yüksektir. Veriler bize tüm Tip 1 Diyabet olgularının % 90'ının 18 yaş altında başladığını göstermektedir.

"Parmaklar Nefes Alsın" Projesi Protokol İmza Töreni
12 Nisan 2022 - 12:59
Samsun İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada; Bu hastalıkla karşılaşan 18 yaş altındaki öğrencilerimizin ve velilerimizin hastalık sürecinde yaşadığı en önemli sorun, gün içinde ve uykuda pek çok kez kan şekeri ölçümü için çocukların parmak uçlarının delinmesidir.
Samsun Valiliğimiz öncülüğünde Sağlık Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzle işbirliği içinde yürütülecek olan “Parmaklar Nefes Alsın” projesiyle, şeker hastası öğrencilerimizin bu sorununun halledilmesi ve ilimizde Tip 1 Diyabet tanılı öğrencilere “koldan sürekli kan şekeri ölçüm sensörü/cihazının” sponsorlarımız ASKON ve MÜSİAD desteğiyle temin edilmesi amaçlanmaktadır.
Proje kapsamında bu yıl içinde Tip 1 Diyabet tanısı olan anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencisi 193 çocuğumuzun 100’üne koldan sürekli kan şekeri ölçüm sensörü / cihazı alınması; bu çocuklarımızın okullarına birer revir kurulması ve kullandıkları ilaçlarının muhafazası için de büro tipi buzdolabı temin edilmesi hedeflenmektedir.
Çalışmaya ait protokol imza töreni, Samsun Cerrahi El Aletleri ve Sağlık Müzesi toplantı salonunda Samsun Valimiz Sayın Doç. Dr. Zülkif Dağlı, İl Sağlık Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, İl Milli Eğitim Müdürümüz Murat Yiğit, ASKON Samsun Şube Başkanı Ahmet Alp Doğru ve MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Hasan Tahsin Şengül’ün katılımıyla, 12 Nisan Salı günü, Saat 12.30’da gerçekleştirilecektir.
Protokol imza töreni öncesi, Tip 1 Diyabet Hastası çocuklarımızın yaşadığı zorlukları ve beklentilerini anlattıkları resim sergisi gezilecek, ardında da toplantı salonunda İl Sağlık Müdürümüz tarafından, proje, proje amaçları ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verilecektir.
“Parmaklar Nefes Alsın Projesi” protokol imza törenimizde siz değerli basın mensuplarımızı da aramızda görmekten mutluluk duyarız.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum