Pandemi Günlerimizde Sanat

Atasam Atakum Tıp Merkezi Doktor ve Sağlık Çalışanlarınca üretilen Resim, Ahşap ve Taş Boyamaları düzenlenen bir sergi ile sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Pandemi Günlerimizde Sanat
12 Eylül 2021 - 20:01 - Güncelleme: 12 Eylül 2021 - 20:08
İki yılı aşkın bir süredir dünyayı ele geçiren Covid 19 Virüsü hayatı zorlaştırdı. Hastalıkla mücadelede en yoğun çalışan kesim ise sağlıkçılar oldu. Samsun’da bulunan Atakum Tıp Merkezin de görev yapan doktor ve sağlıkçılar stresli günlerinden bir nebze uzaklaşmak amacıyla yeni bir yol denediler ve bunda da başarılı oldular. Emekli Resim Öğretmeni Figen Akyazıcı önderliğinde yağlı boya tablo, Ahşap ve Boyama eğitimi aldılar. Tıp Merkezi çalışanları kurs süresi bitiminde ürettikleri eserleri düzenlenen bir sergi ile sanatseverlerin beğenisine sundular.
Serginin açılış konuşmasını yapan Atakum Tıp Merkezi Genel Müdürü Birsen Öztürk iştiraklerinden dolayı misafirlere teşekkür etti. Öztürk çalışanların en zor günlerini sanat vesilesi ile kolay atlattığının altını çizerek, kendilerine bu konuda büyük destek veren Resim Öğretmeni Figen Akyazıcı’ya minnet ve şükran duyduklarını söyledi. Eser çalışmalarına katılanların aslında bugüne kadar hiç de bilmedikleri bir yeteneklerinin bu vesile ile ortaya çıktığının altını çizdi. Atakum Sağlık Grubu’nun Samsun’un en değerli markalarından biri olduğunun altını çizen Öztürk, “ Geride bıraktığımız 15 yıldan bugüne toplumun yaşam kalitesi yükseltmek ve tıbbın gelişimine katkı sağlamak amacıyla; Hizmet verdiğimiz tüm sağlık hizmetlerinde tıbbi etik ve ilkelerden ödün vermeden hasta haklarına saygı duyarak, gelişmiş sağlık teknolojisi ve tesisleri ile toplumun çoğunluğuna kaliteli, ulaşılabilir, kesintisiz ve güler yüzlü sağlık hizmeti sunuyoruz. 15 Yılda 10 Milyonu aşkın hayata dokunduk. Bundan büyük mutluluk duymaktayız“ diye konuştu.
Sergide konuşan Samsun Cumhuriyet Baş Savcısı Mehmet Sabri Kılıç, “  Pandemi sürecinin yarattığı olumsuzluğu sanat çalışmaları yaparak gidermek takdir edilecek bir davranış. Ortaya konan eserler bunun açık bir göstergesidir. Sağlık Çalışanlarımıza karşı duyduğumuz saygı ve sevgi büyüktür. Yeteneklerini resim, ahşap ve taş boyamacılığında da gösterdiler. Baştan atasam ailesi olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına sevgi ve saygılarımızı iletiyorum” dedi.
Sergiye katılanlar yapılan çalışmaları büyük beğeniyle görme imkânı buldular. Samsun Cumhuriyet Baş Savcısı Mehmet Sabri Kılıç, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü M. İrfan Yetik, Başkan Yardımcısı Şeref Aydın, Atasam Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tuğrul Akyazıcı, Atakum Vakıf Müdürü Şaban Özen, İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Mehmet Bilgin, Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Funda Furtun, Sevdamız Samsun Platformu Genel Başkanı Nuri Seven, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Kadın Kolları Başkanı Havva Rendeci, Öz Sağlık Sendikası Samsun Şube Başkanı Köksal Sarı, Türk Sağlık Sendikası Samsun Başkanı Erdoğan Çakmak, Atakum Muhtarlar Derneği Başkanı Zeki Topsakal, Samsun Sakatlar Derneği Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu, Pera Eğitim Kurumları Genel Müdürü Meltem Özçevik, Türkiye Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nergis Aydın, Optik Dünyası İmtiyaz Sahibi Caner Yılmaz, Pelitköy Muhtarı Fatma Yiğit ile seçkin davetli grubu katıldı.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum