Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından göreve başlatılan 96 itfaiye eri, 40 saatlik temel eğitimlerini tamamlayarak görevlerine başladılar.

ATEŞ SAVAŞÇILARI GÖREVE BAŞLADI… Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından göreve başlatılan 96 itfaiye eri, 40 saatlik temel eğitimlerini tamamlayarak görevlerine başladılar

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından göreve başlatılan 96 itfaiye eri, 40 saatlik temel eğitimlerini tamamlayarak görevlerine başladılar.
13 Kasım 2014 - 10:45
ATEŞ SAVAŞÇILARI GÖREVE BAŞLADI…

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından göreve başlatılan 96 itfaiye eri, 40 saatlik temel eğitimlerini tamamlayarak görevlerine başladılar.

Bu kapsamda Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Altınordu, Ünye ve Fatsa İtfaiye Grup Amirliği Birimlerinde gerçekleştirilen eğitimlerde göreve başlayan ateş savaşçılarına; İtfaiye mevzuatı ve Organizasyon Yapısı, Büyükşehir Belediye Mevzuatı, Yanma ve Yangın Bilgisi, Söndürme Maddeleri ve Kullanım Teknikleri, Kurtarma becerileri, Haberleşme Bilgisi, Olay yerindeki Tehlikeler, Ekip Çalışması, Araç Bilgisi, Yangından Korunma Yönetmeliği, Trafik Kazaları ve Müdahale Esasları, Bina Çökmeleri, Toprak Çökmeleri ve Müdahale Şekilleri, Tehlikeli Maddeleri Tanıma, İlkyardım ve Baca Bilgisi gibi konularda eğitimler verildi.

HEDEF; TAM DONANIMLI İTFAİYE PERSONELİ YETİŞTİRMEK...

İtfaiye Teşkilatına yeni giren personelin teşkilatın organizasyon yapısı ile üstleneceği görevleri öğrenmesini sağlamak için,  teşkilatın vizyon ve misyonuna uygun hareket edilmesi ve itfaiye mesleğinin gereklerini yerine getirebilmesi, temel itfaiye er eğitimi müfredatında yer alan derslerdeki hedeflere uğraşmasını sağlamak amacıyla dersler verildi.

TÜM İLÇELERE YETİŞMİŞ İTFAİYE ERİ...

Eğitimin sonunda Müdahale Şube Müdürlüğüne bağlı 4 İtfaiye grup merkezine İtfaiye erlerinin dağıtımı yapıldı. Bunun dışında Denetim biriminde görevlendirilen Mühendis, tekniker ve Eğitmenden oluşan 9 personel AFKOM Eğitim ve Önleme Şube Müdürlüğünde göreve başladı.

ADNAN MERAL;” Sizler, Belediyemizin ve Devletimizin Uzanan Eli Olacaksınız”

İtfaiye Dairesi Başkanı Adnan Meral ise personele hitaben yaptığı konuşmada, “Sizler Ordu halkının can ve mal güvenliğinden sorumlusunuz. Tehlikeye düşmüş her canlıya aynı özveriyle müdahale edip Belediyemizin ve devletimizin uzanan eli olacaksınız. Bu yolda bilginizi, teknik ve tecrübenizi, aldığınız ve alacağınız eğitimler ile pekiştirecek sevginizi, cesaretinizi ve inancınızı asla kaybetmeyeceksiniz. Bu hizmet yolunda hepinize başarılar diliyorum. Allah utandırmasın” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ENVER YILMAZ; “Sizler Büyükşehir Belediyesinin Arazideki En Önemli Yüzüsünüz”

Personele verilen eğitimler hafta içi ve hafta sonu seminerleriyle pekiştirildi. Bu kapsamda düzenlenen “İletişim ve Öfke Kontrolü” adlı eğitime katılan Başkan Enver Yılmaz, “Eğitim her işin başı. Çalışanlar olarak herkese tebessüm etmeyi, herkese güler yüzlü davranmayı, sinirimizi, o anki kızgınlığımızı kontrol etmeyi, yeri geldiğinde sinir kontrolümüzü, yeri geldiğinde kızgınlığımızı göstermemeye yönelik gerekli eğitimleri alacağız” dedi.

Başkan Yılmaz konuşmasının devamında personelin Büyükşehir Belediyesinin yüzü olduğunu belirtirken, “Sizleri gönülden sevdiğimizi, sizlerin bizim için ne kadar önemli olduğunuzu, önüne koyacağımız etiketin ve sıfatın çok önemli olmadığını belirtmek istiyorum. Sizler Büyükşehir Belediyesinin arazideki en önemli yüzüsünüz” ifadelerini kullandı.

 

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum