Onları Rahat Bırakalım!...

Samsunspor Divan Başkanlık Kurulu, Samsunspor ve Samsun Kamuoyuna Samsunspor'daki gelişmeler hakkında bir açıklama yaptı.

Onları Rahat Bırakalım!...
23 Mart 2021 - 14:35
Samsunspor Divan Başkanlık Kurulu açıklamasında; Bilindiği gibi Samsunspor, iki yıl önce yaşadığı büyük ekonomik sıkıntılar sonucu yönetim çıkmaması ile kayyum yönetimine mahkûm olmuş ve tarihin de ilk kez TFF 2. Lig’ine düşmüştü.
2.Lig’e düştükten sonra da, içine düştüğü son derece ağır ekonomik sıkıntılar nedeniyle kapanma noktasına kadar gelmişti.
O günlerde eski başkanlardan Sayın İsmail Uyanık’ın ikna etmesi ile Samsun’a gelen Samsunlu büyük iş insanlarından Sayın Yüksel Yıldırım, Samsunspor’u şirketleştirilmesi şartı ile üstlenmişti.
Nitekim Yılport Samsunspor adı altında şirketleşen Samsunspor’un borçları Sayın Yüksel Yıldırım tarafından ödenmiş ve ikinci yılında da Samsunspor’u TFF 2. Lig’inden TFF 1. Lig’ine çıkartmıştı.
TFF 1. Lig’ine çıktığımız 2020-2021 sezonunu başında da iddialı transferler yapılarak hedef, Süper Lig olarak belirlenmişti.
Sayın Yüksel Yıldırım, geçen sezon takımın başına teknik direktör olarak Süper Lig’de takımını şampiyon yapmış teknik adam etiketi bulunan, Samsunspor’un eski oyuncusu Sayın Ertuğrul Sağlam’ı getirerek iddiasını ortaya koymuştu.
Bu sezon da çok erken şampiyonluğumuzu iddia etmek gibi hedefi çok yüksek tuttuğumuz ilk yarı sonrası istenenler olmayınca, devre arası transferde de çok önemli isimler takıma katılmıştı.
2. Yarı ile birlikte başarılı sonuçlarla hedefe ulaşacağımız kanısı giderek güçlenmişti. Her şey istediğimiz gibi gidiyor ve rakiplerimiz puan kaybediyordu.
Ne var ki, son üç maçımızda sekiz puan kaybederek sadece bir puan almamız sonrası, Samsunspor Camiasında bir panik ve gerek oyuncularımıza ve gerekse teknik direktörümüze sosyal medya üzerinden hiçte zamanı olmayan haksız eleştiriler yoğunlaşmaya başlamıştır.
Bu arada sosyal medya da taraftar olarak niteleyemeyeceğimiz birileri tarafından, sosyal medya üzerinden Sayın Yüksel Yıldırım’a karşı başlatılan çirkin suçlamalar bardağı taşırmıştır.
Sosyal medya üzerinden devam etmekte olan tartışmaların Samsunsporumuza hiçbir yararı olmayacağı gibi tam da kenetlenmeye ihtiyacımız olan günlerde takımımıza çok daha büyük zararlar verecektir.
Saygıdeğer Samsunspor Camiası,
Henüz kaybedilmiş hiçbir şey yoktur. Takımımız şu anda TFF 1. Lig’i 2. Sırasında bulunmaktadır. İlk ikinin Süper Lig’e çıkacağı bir ligde, kalan maçların kısmen daha kolay gözüktüğünü de dikkate alırsak, Süper Lig’e çıkmamız hiçte zor gözükmemektedir.
İlk ikinin son haftalarda üst üste kaybettiği puanlar sonucu, şu anda 6 takım ilk iki hedefine, iki takımda ilk altı hedefine kilitlenmiştir.

Bu aşamada yapılacak tek şey, Başkanı, teknik direktörü ve sporcuları ile bir muhasebe yaparak bu kentin beklentilerine cevap verecek özveri ve çabayı göstermeleridir.
Takımda gözüken en büyük eksiğimiz, teknik kadrosundan oyuncularına kadar hepsinin moral motivasyonlarının düşmüş olmasıdır.
Bu eksiğimizin giderilmesi konusunda en büyük görev ise, başta Başkanımız Sayın Yüksel Yıldırım ve Teknik Direktörümüz Ertuğrul Sağlam olmak üzere taraftarlarımıza ve her zaman Samsunspor’un yanında olan değerli yerel basınımıza düşmektedir.
Gelin haklı dahi olsa tüm eleştirilerimizi sezon sonuna erteleyelim ve Samsunsporumuzun Süper Lig’e çıkmak için göstereceği heyecanı törpülemeyelim.
İki haftalık milli maç arası bizim için bir şanstır. Bu arada Teknik Direktörümüz Ertuğrul Sağlam’ın oyuncuları ile görüşerek gerekli moral kondisyonunu da sağlayacağına inanarak ”Onları rahat bırakalım” Çağrısı yapıyoruz.
 Sayın Sevgili Başkanımız, sizin başarılı iş yaşamınıza inanarak nelerin yapılması gerektiği konularına bir çözüm getireceğinize inancımız tamdır. Bu takımın şampiyon olması tüm Samsunluları ne kadar mutlu edecekse, biliyoruz ki sizi de bu kentte ölümsüz yapacaktır.
Sevgili Samsunsporlular,
zaman yekvücut olarak takımıza ve teknik kadromuza sahip çıkma zamanıdır. Lütfen gereksiz ve zamansız eleştiriler ve suçlamalarla rakiplerimizin ekmeğine yağ sürmeyelim.
Haydi, hep birlikte Şampiyon Samsunspor diye bağıralım ve Samsun’u bayraklarımızla donatalım.
Saygı ve sevgilerimizle…
Samsunspor Divan Başkanlık Kurulu

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum