Onlar İlkadım'ın İyilik Melekleri

İlkadım Belediyesi Sosyal Yardım Müdürlüğünün koordineli çalışmalarına destek veren Kadın Koordinasyon Merkezi gönüllü Başkanı Lütfiye Demirtaş ve gönüllük esasına göre çalışan iyilik melekleri mesai kavramından uzak ihtiyaç sahibi ailelere destek olmaya devam ediyor.

Onlar İlkadım'ın İyilik Melekleri
23 Ekim 2023 - 21:00
İlkadım ilçesinde ihtiyaç sahibi ailelere uzanan yardım eli olarak en kapsamlı hizmeti veren yerlerden biri olan Kadın Koordinasyon Merkezi, hayır çarşısıyla  beyaz eşyadan mobilyaya, giysiye kadar geniş ürün yelpazesiyle hem eşya vermek isteyenlerin, hem de ihtiyaç duyan dar gelirlilerin başvurduğu ilk adreslerden biri hâline geldi. Her gün onlarca kişiden kullanılabilir durumda olan eşyaları alarak, ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Kadın Koordinasyon Merkezi aynı gün içeresinde 3 aileye eşya yardımında bulundu.
Hayır Çarşı ile yardım eliyoruz
Gün içerisinde farklı farklı eşyaların verildiği adreslerde yapılan yardımları yerinde takip eden Kadın Koordinasyon Merkezi Gönüllü Başkanı Lütfiye Demirtaş,” Hayır Çarşımızda tamamen gönüllük esası ile çalışana arkadaşlarımızla başlayan bu iyilik seferberliği güvenle çok büyüdü. Kapasitesi büyük depomuzla hayırseverlerden aldığımız, fazla olan veya ihtiyaç kalmayan eşyaları âtıl olmaktan kurtararak  ekonomiye yeniden kazandırıyoruz. Hayır Çarşımızda reyon reyon ayrılan ürünler arasında ütüden beyaz eşyaya, mutfak araç gereçlerinden halıya, mobilyalardan müzik setine kadar bir ev için gereken her şeyi bulmak mümkün. Vatandaşlarımızın güvenilir adres olarak tercih ettiği merkezimizde bayanlarla kurmuş olduğumuz bu aile ortamında her gün daha fazla aileye ulaşmanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz.7’den 70’e her kesimin takdiri toplayan çalışmalarımızda büyük desteği olan başta Belediye Başkanımız olmak üzere çok değerli kardeşlerim var, arkadaşlarım var. Allah onlardan razı olsun” dedi.
Ruhunda iyilik özünde insan var
Sosyal Belediyecilik anlayışı kapsamında yürüttüğümüz çalışmalar ve projeler ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olmaya ve yüzlerini güldürmeye devam ettiklerini kaydeden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,” Belediye Başkanlığım süresince kentimize halkımıza hizmet etme gayesinde olduk. Bu manada “Hayır Çarşısı” dokusu ve ruhu ile ayrı bir yere sahip. Hayır Çarşısı’nın ruhunda iyilik, özünde insan var. Başkalarının iyiliği için çalışan gönüllüler ve paylaştıkça artan mutluluk var. Amacımız, İlkadım’da ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza daha güzel bir hayat sürmelerinde destek olmak. Hayır Çarşısı ile Kadın Koordinasyon Merkezi çatısında bir aile olarak ilk günden bugüne kadar fedakarca çalışan ve kendilerine kanatsız melekler dediğim neferlerimize çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız diyorum” dedi.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum