OMÜ'lü Öğrenciler Lösemiye Umut Oluyor

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi (İLEF) Gazetecilik Bölümü öğrencileri, lösemili çocuklara yardım kampanyası düzenledi.

OMÜ'lü Öğrenciler Lösemiye Umut Oluyor
24 Ocak 2022 - 15:41
Gazetecilik Bölümü öğretim görevlisi Tülin Al Sahli’nin yürüttüğü Toplumsal Sorumluluk Projesi dersi kapsamında gerçekleştirilen “Lösemili Çocuklara Umut Ol” projesinde, ekip üyeleri lösemili çocuklar için Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü’nde kalem, defter, USB bellek satışı yapmak üzere stant açtı.
Açılan stant, öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü. Topladıkları bağışlarla lösemili çocuklara kıyafet alan öğrenciler, kıyafetleri Samsun Lösemili Çocuklara Yardım Vakfına (LÖSEV) teslim etti.
Samsun LÖSEV’den gönüllülük semineri
Ayrıca yürütülen proje kapsamında lösemide farkındalık yaratabilmek ve gönüllülük hakkında öğrencilere bilgi sağlamak amacıyla Samsun LÖSEV tarafından İletişim Fakültesi Konferans Salonu'nda “LÖSEV’de Gönüllülük” semineri düzenlendi. Seminere Samsun LÖSEV Halka İlişkiler Uzmanı Özlem Vural katıldı.
İletişim Fakültesi öğrencilerinin gönüllülük esasına dayalı yürütmüş oldukları projeden memnuniyetlerini dile getiren Özlem Vural “OMÜ akademisyen ve öğrencileri olarak yapmış olduğunuz kıyafet bağışı için çok teşekkür ederiz. Kurum olarak bu kıyafetlere çok ihtiyacımız vardı. Fakültenizde bize seminer olanağı sağlayarak daha fazla kişinin bizler hakkında bilgi sahibi olmasına katkıda bulundunuz. Bu güzel gün için hepinize minnettarım. Lösemiye dair farkındalık yaratan genç gönüllü arkadaşlarımı da ayrıca tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.
Farkındalık oluşturmak istedik
Proje Grup Başkanı Hümeyra Ercan da projenin amacından bahsederek “Bizler bu projeye başlarken lösemili çocuklara sadece yardım etmek değil, aynı zamanda buna ilişkin bir farkındalık da oluşturmak istedik. Okulumuzdaki arkadaşlarımız ve akademisyenlerimizin ilgi ve alakalarıyla biz bu farkındalığı sağladık. Projeyi destekleyen herkese teşekkür ederiz” dedi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum