Reklam
Reklam
Reklam

OMÜ İlahiyattan TUBİTAK Yurt Dışı Doktora Burs Başarısı

İlahiyat Fakültesinin TUBİTAK Yurt Dışı Doktora Sırası Araştırma Burs Programı Başarısı

Reklam
OMÜ İlahiyattan TUBİTAK Yurt Dışı Doktora Burs Başarısı
21 Aralık 2021 - 11:47
Reklam
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Anabilim Dalı Arş. Gör. Osman Curuk’un, "Endülüs'te Denizcilik ve Deniz Ticareti" isimli tezi,  TUBİTAK 2214/A Yurt Dışı Doktora Sırası Araştırma Burs Programı kapsamında İspanya'nın başkenti Madrid’de yer alan Instituto De Lenguas Y Culturas Del Mediterraneo Y Oriente Proximo’da 12 aylık süre ile araştırılacak.
Arş. Gör. Osman Curuk, araştırma süresi boyunca Instituto De Lenguas Y Culturas Del Mediterraneo Y Oriente Proximo’da misafir araştırma görevlisi olarak tezi üzerinde çalışmalarını sürdürecek.
OMÜ İlahiyat Fakültesi Türk İslam Sanatları alanında doktora öğrencisi Gülşen Soycan da TUBİTAK 2214/A Yurt Dışı Doktora Sırası Araştırma Burs Programı kapsamında hazırladığı “Kudüs Harem-i Şerif Bölgesi İslami Dönem Mimari Eserlerindeki İslami Dönem Yazılarının Hüsn-i Hat Sanatı Açısından Değerlendirilmesi” isimli doktora tezi üzerinde çalışmalarını sürdürmek amacıyla, 1 yıllık süre ile Kudüs İbrani Üniversitesinde misafir araştırma görevlisi olarak bulunacak.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum