OMÜ'den İşçi Ücret Açıklaması!

Ondokuz Mayıs Üniversitesinde işçi kadrosunda görev yapan personelimizin ücret zam oranları ve toplu iş görüşmesi süreci ile ilgili son günlerde basın yayın organları ve sosyal medya mecralarında çarpıtıldığı görülmekte.

OMÜ'den İşçi Ücret Açıklaması!
21 Eylül 2022 - 18:23
Ondokuz Mayıs Üniversitesinde işçi kadrosunda görev yapan personelimizin ücret zam oranları ve toplu iş görüşmesi süreci ile ilgili son günlerde basın yayın organları ve sosyal medyada tek taraflı ve eksik bilgilendirmeye dayalı haber, yorum ve değerlendirmelere yer verildiği, toplu iş görüşmesi içeriğinin bağlamından koparılarak sosyal medya mecralarında çarpıtıldığı görüldüğünden, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıda yer alan açıklamanın yapılması zarureti hâsıl olmuştur.
Üniversitemizde 1802 işçimiz hizmet alım ihalesi kapsamında yüklenici firma (taşeron) personeli olarak görev yapmakta iken 24 Aralık 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname uyarınca kadroya geçirilmiştir. Üniversitemizde 592’si eğitim iş kolunda, 1265 sağlık iş kolunda olmak üzere toplam 1857 işçimiz görev yapmaktadır.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi, personelin ve kurumun mevzuattan kaynaklanan haklarının korunması amacıyla 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanun hükümleri uyarınca 8 Nisan 2021 tarihinde Kamu İşveren Sendikası olan Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikasına (TÜHİS) üye olmuştur.
Bu bağlamda işçilerimizin toplu sözleşmeden kaynaklanan talepleri TÜHİS ile işçi sendikası arasında yapılan görüşmeler sonucunda karara bağlanmaktadır.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum