Öğretmenlerimizin Görevi Kutsaldır

Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis,"24 Kasımın hayatımıza şekil veren öğretmenlerimizin günü olarak kutlanması, bu milletin öğretmenlere verdiği önemin bir göstergesidir" dedi.

Öğretmenlerimizin Görevi Kutsaldır
23 Kasım 2019 - 18:33
Öğretmenlerin görevlerini önemsediklerinin altını çizen Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, "Ulu öner Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenlik unvanının verildiği günün öğretmenlerimize ithaf edilmesi, öğretmenlerimize verilen önemin ve Milletimizin öğretmenlerimize gösterdiği itibarın açık delilidir. Bu gerçeğin yıllar önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından tespit edilip ortaya konmasının da ne kadar anlamlı olduğunu bu gün hepimizin çok daha fazla takdir etmesi gerekir. İnsanlığın kendini geliştirmesi için keşfettiği en etkili vasıta eğitimdir ve bu sistemin baş unsuru öğretmendir" dedi.
GELECEĞİMİZE IŞIK TUTAN ÖĞRETMENLERİMİZDİR
İyi yetişmiş bir öğretmenin bir sınıfı, bir okulu, bir bölgeyi değiştirebildiği gerçeğine gerek ülkemizde ve gerekse dünyada çokça şahit oluyoruz vurgusu yapan Başkan Edis,"Bu nedenle ülkemizin parlak geleceği için görevini sevgiyle, umutla ve özgüvenle yapan öğretmenlerin ellerinde şekillenmektedir. İçinde bulunduğumuz “bilgi çağında” pazarın ve endüstrinin belirleyicisi olan “bilginin” ana kaynağını beşeri sermaye yani iyi yetiştirilmiş insan gücü oluşturuyor ve o iyi yetişmiş insan gücü ise öğretmenin rehberliğinde geleceğe hazırlanıyor. Bu gerçeği fark eden Hükümetlerimiz, Türkiye Cumhuriyetini muasır medeniyetin üstüne çıkaracak beşeri sermayeyi oluşturan eğitime, son on beş yılda bütçe kaynaklarında en büyük payı ayırarak yurdun dört bir yanını modern teçhizatlı okullarla donatmıştır" diye konuştu.
BÜYÜK ÖZVERİYLE GÖREVLERİNİ YERİNE GETİRİYORLAR
Tüm bu gerçeklerin bilincinde olduğunu hatırlatan Başkan Edis, "Milli Eğitim Bakanlığının Şehzadeler ’deki hizmetlerine ek olarak, öğretmen ve öğrencilerimizin daha müreffeh eğitim ortamlarına kavuşmaları için tüm imkânlarıyla eğitim hizmetinde olmayı şeref bilmiştir. Kıymetli öğretmenlerimizin, geçmişte olduğu gibi günümüzde de geleceğin mimarı olmaya azim ve fedakârlıkla devam edeceklerine olan inancımla, Şehzadeler ’de ve vatanımızın her bir yerinde görevlerini özveriyle yerine getiren Öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Gününü” en içten duygularımla kutlarken, bu duygu ve düşüncelerle Eğitim Şehitlerimize ve aramızdan ayrılan bütün eğitimlerimize Allah’tan rahmet dilerken, görevlerine devam etmekte olan ve yeni görevine başlayan bütün öğretmenlerimize başarılar dilerim" sekinde konuştu.
Köksal ÖNER
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum