İtelenen Öğrenciler Eğitimden Kopup Sokaklara Ve Kötü Alışkanlıklara Yöneliyor!

Samsun Eğitim Bir Sen 2 Şube Başkanı Tevfik Yılmaz Demir, Akademik başarısızlıkları nedeniyle itelenen öğrenciler eğitimden kopup sokaklara ve kötü alışkanlıklara yöneliyor!

İtelenen Öğrenciler Eğitimden Kopup Sokaklara Ve Kötü Alışkanlıklara Yöneliyor!
23 Kasım 2019 - 18:36
Samsun Eğitim Bir Sen 2 Şubesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen basın toplantısında konuşan Şube Başkanı Tevfik Yılmaz Demir, Türkiye’nin eğitim alanında fiziksel yapılanmasını büyük oranda tamamladığını artık nitelik ve değerlere öncelik verilmesi gerektiğini ifade etti.
Basın toplantısına önceki gün hayatını kaybeden Prof. Dr. Emine Coşkun’un vefatından duydukları üzüntüyü ifade ederek başlayan Başkan Demir bu vesileyle şehit öğretmenlerimize, kaybettiğimiz öğretmenlerimize rahmet dileyerek yeni nesil için bizlere emek veren tüm öğretmenlerin günlerini kutladı.
Samsun Eğitim Bir Sen 2 Nolu Şube Başkanı Tevfik Yılmaz Demir, öğretmenliğin çok kutsal bir meslek olduğunu ve her türlü saygıyı hak ettiğini belirterek şöyle devam etti;
OKULLAŞMADA DEVRİM YAPILDI AMA…
Türkiye eğitim, okullaşma ve de yükseköğretimde çok büyük devrimler yaptı.
Fiziksel alanlarda çok ilerlemeler kaydetti. Öğretmen başına 17 öğrenci düşüyor. Bunlar çok önemli istatistikler. Okul binası ihtiyacı neredeyse yok.
Ama maalesef fiziki alandaki gelişmeler nitelikte gözükmüyor. Akademik başarı önceledikçe kaliteli, iyi insan yetiştirme arka planda kalıyor.
Öğretmenden hep akademik başarı sağlayan öğrenci istenirken iyi insan yetiştirmek neredeyse değersizleştiriliyor.
Veliler öğretmenlerimizden ve okullarımızdan sadece akademik başarı bekliyor.
Akademik başarısı olmayan öğrenciler önemsenmiyor, farkına bile varılmıyor.
Akademik başarısızlıkları nedeniyle itelenen öğrenciler de eğitimden kopup sokaklara, uyuşturucu ve kötü alışkanlıklara yöneliyor.
Ve bu ülkenin en önemli değeri olan genç nüfus ise ülkelerine hizmet edecekken suç makinesi oluyorlar.
Devletimizin acilen öğretmeni ve okulu sahiplenerek akademik değil kaliteli ve iyi insanlar yetiştirmeyi öncelikli hale getirmesini bekliyoruz.
ÖĞRETMENE ŞİDDETE AĞIR YAPTIRIMLAR GETİRİLMELİDİR
Hele hele de son zamanlarda birbirini tetikleyerek artan öğretmene şiddet hadiselerine karşı çok sert hukuki tedbirlerin alınmasını bekliyoruz.
‘Bize bir harf öğretmenin kırk yıl kölesi olurum’ diyen Hazreti Ali'nin yanında bugün öğretmene kalkan eli, söylenen kötü sözlerin sıradan kabul edildiği bir ortamda kutladığımız Öğretmenler Gününde bizleri yetiştiren öğretmenlerimin ellerinden öpüyorum.
Rahmeti Rahmana kavuşan öğretmenlerime de Allahtan rahmet diliyorum”
Toplantının sonunda basın mensuplarıyla bir hatıra fotoğrafı da çekildi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum