MYO Öğrencilerine Dış Ticaret Eğitimi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Terme Meslek Yüksekokulu (MYO) Dış Ticaret programı öğrencilerine yönelik Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından ‘İhracatta Hedef Pazar Belirleme Kriterleri, Pratik Bilgiler Eğitimi’ verildi.

MYO Öğrencilerine Dış Ticaret Eğitimi
23 Kasım 2023 - 11:32
OKA Uzmanı Hüseyin Akın Uğurlu’nun eğitimci olarak katıldığı programda; öğrencilere öğlene kadar teorik bilgiler, öğlen sonrası ise bilgisayar uygulamalı pratik bilgiler verildi.
Sektörün ve kurumların ihtiyaç duyduğu nitelikte ve donanıma sahip mezunlar vermekteyiz
Terme MYO toplantı salonunda düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasında MYO Müdürü Doç. Dr. Erol Terzi, mesleki eğitimin önemine dikkat çekti. Terzi, “Terme MYO olarak sektörle iç içe, mesleki eğitimin saha uygulamaları ve öğrencilerimizin mesleki deneyimlerini arttırmak için tüm programlarımızda 3+1 uygulamalı eğitim modelini benimsemiş ve öğrencilerimizi 1 dönem işyerinde eğitim aldırarak mezun etmekteyiz. Böylece sektörün ve kurumların ihtiyaç duyduğu nitelikte ve donanıma sahip mezunlar vermekteyiz.    Öğrencilerimizin mesleki yeterliliklerinin artması için önemli paydaşlarımızın temsilcilerini deneyimlerini paylaşmaları için davet ediyoruz. Bugün de Dış Ticaret öğrencilerimize yönelik olarak OKA uzmanı tarafından öğrencilerimiz için çok faydalı bir program düzenledik. Bundan sonraki süreçte de bu tür sektöre yönelik mesleki eğitimlerimiz devam edecektir” dedi.
OKA Uzmanı Hüseyin Akın Uğurlu ise kurumun faaliyetlerinden, yatırım ve proje destekleriyle ilgili sunumundan sonra İhracatta Hedef Pazar Belirleme Kriterleri, Pratik Bilgiler Eğitimi’ konulu eğitiminde detaylı bilgilendirme yaptı. Uğurlu, dış ticarette rekabetçilik ve destek merkezi, hedef pazarlara bakış kriterleri, hedef pazar belirleme matrisi, potansiyel müşteri veri tabanları ve trademap uygulamaları hakkında önemli pratik bilgiler sundu.
Toplantı sonunda öğrencilerin merak ettiği sorular cevaplandı, OKA’nın bu tür etkinliklere ve meslek eğitimine bundan sonraki süreçte de desteğinin devam edeceği belirtildi.
Daha sonra MYO Müdürü Doç. Dr. Erol Terzi tarafından OKA Uzmanı Hüseyin Akın Uğurlu’ya katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür belgesi sunuldu.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum