Reklam
Reklam
Reklam

Mübadiller Evladı Fatiha'ndır

16 Eylül 2020 tarihinde Habertürk TV’de yayınlanan Teke Tek programında sözde akademisyen Ahmet Uysal’ın Balkan Türkleri ile ilgili ifadelerine dair Samsun Balkan Türkleri Derneği olarak bir basın açıklaması yapma ihtiyacı duyduk.

Reklam
Mübadiller Evladı Fatiha'ndır
21 Eylül 2020 - 11:18
Reklam
Evladı Fatiha’nın kemiklerini sızlatan bu tür açıklamalar kirli membalardan beslenen hastalıklı bir zihniyetin tezahürüdür. Örneklerine daha önce de rastladığımız, Türk milletinin birliğini ve bütünlüğünü hedef alan bu türden beyanların basit özürlerle geçiştirilemeyecek kadar tehlikeli ve ayrıştırıcı olduğunun altını çizerken; bir dil sürçmesi olamayacak kadar da bilinçli söylendiğinin farkında olduğumuzu belirtmek isteriz.
19. yüzyıldan itibaren yaşanan süreçte Balkan topraklarındaki Türk hâkimiyetinin mütemadiyen sonlanması ile Anadolu’ya hicret etmiş olan Türkler, 14. asırda Rumeli coğrafyasını Türk-İslam kültürü ile yoğuran Türk fütuhatının muzaffer temsilcileri olan gazilerin, alplerin öz torunlarıdır.
Ortadoğu’nun çeşitli ülkelerinden gelen mülteciler ile Balkan Türklerinin Anadolu’ya hicretini kıyaslama gafletine düşmüş bu şahsı Türk milleti adına şiddetle kınıyor; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Anadolu’ya armağan eden Balkan Türklüğü ile gurur duyduğumuzu ilan ediyoruz.
Cumhuriyet savcılarını Balkan Türklerine yönelik hakaret içeren açıklamayı incelemeye davet ediyoruz. Bundan sonraki süreçte bu türden söylemlerin hukuki anlamda takipçisi olacağımızın da kamuoyu tarafından bilinmesini istiyoruz.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum