Reklam
Reklam
Reklam

Mobilyada Dünyada İlk 5'e Girmeliyiz

Mobilya sektöründe geldiğimiz seviyelerin çok iyi olduğunu fakat yeterli olmadığını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Ülkemiz mobilya sektöründe dünyada çok önemli bir tedarikçi konumunda.

Reklam
Mobilyada Dünyada İlk 5'e Girmeliyiz
04 Ağustos 2020 - 11:14
Reklam
Dünyanın 12. Büyük ihracatçısıyız. Bu seviye çok güzel ve çok başarılı fakat yeterli değil. Mobilyacılarımızı ilk 5’e sokacak adımlar atılmalı. En önemlisi el üretimi yapan mobilyacı esnafına özel teşvikler verilerek desteklenmeli” dedi.
Mobilya Sektörümüz Bizi Daha Da Gururlandırmalı
Üretim ve ihracat konusunda dünya sıralamamızı ilk 5’e çekmemiz gerektiğini vurgulayan Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Pandemi süreci mobilya sektörümüzü de sekteye uğratmıştı fakat yılın ilk 6 ayı sonunda yine eski günlerine döndü. Öyle ki Bu altı aylık süreçte ihracat geçen yılın aynı ayına göre yüzde 48 artarak 1,5 milyon dolar oldu. Cari açığa büyük katkıda bulunan, dünyada ülkemizin adını her yerde duyuran mobilya sektörümüzün bu başarısı çok sevindirici. Dünyanın 13. büyük mobilya üreticisi, 12. büyük ihracatçısı konumundayız. Fakat bu seviyeyi ilk 5’e çekmememiz için hiçbir sebep yok. Ankara siteler, Bursa İnegöl gibi dört bir yandaki mobilyacı esnafımızın bizi daha da gururlandırması için teşvikler verilmeli. Dünyaya ihraç edilen dizi ve filmlerin çekimlerinde mobilyalarımız daha fazla ve daha detaylı şekilde işlenmeli” diye konuştu.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum