METRUK BİNALAR TEK TEK YIKILIYOR...

Madde bağımlılarının yuvası haline gelen metruk binalara savaş açan İlkadım Belediyesi bugüne kadar 75 metruk bina yıkarak, önümüzde ki günlerde ise yapılan program çerçevesince 200’e yakın yıkım gerç

METRUK BİNALAR TEK TEK YIKILIYOR...
04 Ocak 2016 - 17:44
Madde bağımlılarının yuvası haline gelen metruk binalara savaş açan İlkadım Belediyesi bugüne kadar 75 metruk bina yıkarak, önümüzde ki günlerde ise yapılan program çerçevesince 200’e yakın yıkım gerçekleştirecek.
Geçtiğimiz yıl İlkadım genelinde bulunan metruk binalara adeta savaş açan İlkadım Belediyesi madde bağımlıların yuvası haline gelen metruk binalara geçit vermiyor. Mahalle sakinlerinin korkulu rüyası haline gelen terk edilmiş metruk binalar yasal işlemlerin yapılmasının ardından İlkadım Belediyesi Yıkım İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yerle bir ediliyor. Ekipler Kılıçdede ve Fatih Mahallesinde bulunan terk edilmiş metruk binaların yıkımı için gerekli işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte zaman kaybetmeden yıkım işlemini gerekli güvenlik önlemlerini alarak gerçekleştirdi. Vatandaşların şikâyetlerini değerlendirip, yasal zemin oluşturarak yıkımı gerçekleştirilen metruk yapılar ortadan kaldırılarak bölgenin çehresi değişiyor. Belediye, geçen yıl başlattığı çalışma kapsamında bugüne kadar 75 metruk yapıyı yıktı.
2015 yılında olduğu gibi metruk yapıların yıkım çalışmalarını hız kesmeden sürdürdüklerini belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “İlkadım Belediyesi olarak geçtiğimiz yıllarda başlattığımız metruk binaların yıkımı bu yıl da hız kesmeden devam ediyor. Samsun’un en tarihi yerleşim yerlerine sahip olan ilçemizde terk edilmiş ve metruk bina sayısı bir hayli fazladır. Bizlerde mahalle mahalle araştırarak muhtarlarımızda istişareler yaparak, mahallelerimizde bulunan metruk binaların yasal işlemlerinin yapılmasını ardından yıkıyor ardından alanı ve çevresinin temizleyerek yaşanılabilir bir hale getiriyoruz. 2015 yılı dâhil olmak üzere toplam 75 metruk bina yıktık. Önümüzdeki süre zarfında 200’e yakın daha metruk bina yıkacağız. Yaptığımız yıkımlar ile Samsun’un merkezi olan İlkadım ilçemizi daha estetik ve daha modern görüntüye kavuşturuyoruz” diye koştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum