Kompozisyon Yarışması Ödül Töreni Yapıldı

Eğitim Bir-Sen sendikası ve Genç Memur-sen işbirliği ile yapılan Bir Bilenle Bilge Nesil kitap okuma ve kompozisyon yarışması ödül töreni gerçekleştirildi.

Kompozisyon Yarışması Ödül Töreni Yapıldı
06 Temmuz 2022 - 11:07
Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen projeye kapsamında 17 ilçedeki 555 öğrenci katıldı. Törende konuşan Eğitim Bir Sen İl Başkan Yrd. Ayhan Arslanbay "Öğrenciler Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı ile yapılan söyleşilerin yer aldığı "bir ömür nasıl yaşanır" isimli kitabı okudular.
Sonrasında Büyükşehir Belediye Başkanımızın da katıldığı tahlil etkinliği düzenlendi. Tahlil sonrasında kitapla ilgili düşüncelerini yazıya döken öğrenciler bu yazıları ile yarışmaya katıldılar. Yarışma sonucunda İlkadım Aziz Atik Fen Lisesinden Ahmet Furkan Şafak birinci, Terme OMV fen Lisesinden Beyzanur Şavlığ ikinci, İlkadım Aziz Atik Fen Lisesinden  Sude Kumsal Sözen üçüncü oldu. Mehmet Akif İnan Özel Ödülü Bafra Kız İmam Hatip Lisesi öğrencisi Fatma Çakır'a, Mithat Sevin Özel Ödülü de Havza İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Makbule Erol'a verildi." Dedi. Eğitim Bir Sen Samsun 1 Nolu Şube Başkanı Hamdi Yıldız ise yaptığı konuşmada projenin okullarımızda uygulamasına olanak sağlayan İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ve ödül sponsoru olan Samsun Büyükşehir Belediyesi' ne teşekkür ederek bu tür faaliyetlerin sayısını ve kapsayıcılığını artırma gayretinde olacaklarını ifade etti. Samsun Büyükşehir belediye başkanı sn.Mustafa Demir ise ilimizde gerçekleştirilen bu tür kültürel etkinliklere her zaman destek verdiklerini vermeye de devam edeceklerini belirterek evlatlarımıza etkin okuma ve okuduğunu analiz edip yazıya dökme alışkanlığı kazandırmayı hedef edinen bu projenin öneminden bahsetti.

Ödül törenine Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Mustafa Demir, Memursen İl Başkanı Sn. Hamdi Yıldız, Ben Bir Sen İl Başkanı Sn. Savaş Gayretli, Terme İlçe Milli Eğitim Müdürü Sn. İsmail Rahman Köse, Havza  ilçe milli eğitim müdürü Uğur Sağlam, İlkadım İlçe Miili Eğitim Şube Müdürü Yalçın Alpaydın, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum