Reklam
Reklam
Reklam

Kızılcahamam-Çamlıdere Jeopark Çalışmaları Devam Ediyor

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası ile Ankara Büyükşehir Belediyesi ortak çalışma ile Kızılcahamam-Çamlıdere Jeoparkına ilişkin çalışmalarımız devam ediyor.

Reklam
Kızılcahamam-Çamlıdere Jeopark Çalışmaları Devam Ediyor
07 Ocak 2021 - 17:08
Reklam
Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Odamız arasında doğal miras niteliğindeki jeolojik varlıklarının ortaya çıkarılması, bu kapsamda jeopark olmaya aday yerlerin belirlenmesi ve UNESCO Global Jeopark Ağı içine alınarak, insanlığın ortak mirası haline getirilmesi, jeoturizm yoluyla başta yerelde yaşayan yurttaşlarımız olmak üzere bölge insanının ekonomik ve sosyal gelişmesine destek verilmesi amacıyla imzalan protokol kapsamındaki çalışmalarımız devam ediyor.
Bu kapsamda, 06.01.2021 tarihinde Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Daire Başkanı Bekir Ödemiş, Yönetim Kurulu Başkanımız Hüseyin Alan ile Kültürel Jeoloji ve Jeolojik Miras Çalışma Gurubu Başkanı Prof. Dr. Nizamettin Kazancı ve bu konuda görevli Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı personeli ile birlikte Kızılcahamam-Çamlıdere Jeopark Alanı içinde yer alan “jeositler” ziyaret edilerek yapılması gereken çalışmalar hakkında değerlendirmeler yapıldı.
Heyet, Kızılcahamam Kaymakamı Can Aksoy ile Kızılcahamam Belediyi Başkanı Süleyman Acar’ı da makamlarında ziyaret ederek, Kızılcahamam, Çamlıdere ve bir kısmı da Kahramankazan ilçe sınırları içinde kalan jeopark alanının geliştirilmesi kapsamındaki görüş ve değerlendirmelerini aktardılar.
Yapılan toplantı ve değerlendirmeler sonucunda, belirlenen yol haritası kapsamındaki idari, teknik ve tanıtım çalışmaların hızlandırılması, UNESCO ölçeğinde kabul edilmesi gereken teknik doküman ve rapor çalışmalarının hızlandırılması kararına varıldı.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum