Kart Faizlerini Sileceğiz

CHP Samsun Milletvekili Opr. Dr. Murat Çan, “Vatandaşın kredi borcu 2 Trilyon ve çoğu faiz. İktidara gelir gelmez kredi kartı faizlerini sileceğiz” dedi.

Kart Faizlerini Sileceğiz
26 Mayıs 2023 - 14:55
CHP Gurup Başkan Vekili Engin Altay ile birlikte Samsun’un ilçelerinde temaslarda bulunan CHP Samsun Milletvekili Opr. Dr. Murat Çan, “kredi kartı faizlerini sileceğiz” dedi. Kredi ve kredi kartlarının bu yıl 6 kat arttığına dikkat çeken Murat Çan, şu ifadeleri kullandı;
Maaşınızı Haciz Edecekler
“Son iki haftadır bankalar döviz vermiyor. Kredi kartlarından nakit avans çekilmiyor. Vatandaş kendi parasını bankadan alamaz hale geldi. İktidarın neden olduğu ekonomik buhran artık iflas noktasında. Borç harç evini geçindirmeye çalışanlar bir karttan çekip diğer kartın borcunu ödüyordu, artık onu da yapamıyor. Birikmiş kredi kartı borçları çevrilemez hale gelince hacizler başlayacak. Evinizi, arabanızı ve maaşınızı haciz edecekler.”
Sizi İşten Atıp Suriyelileri Alacaklar
BDDK’nın verilerine göre bankaların kârı %400 artarken, vatandaşın borcu geçen yıla göre 6’ya katlandı ve 2 Trilyon liraya dayandı. Bu borca her hafta8 milyar TL ekleniyor. Vatandaş borcu borçla çevirmeye çalışıyor. Hazine tam takır. Merkez Bankası rezervleri tükendi. Türkiye her ay 10 milyar dolara yakın cari açık veriyor. Bu düzen devam ederse tam sermaye kontrolü başlayacak. Bankadaki paranıza tamamen el konacak. Dolar bulamayan şirketler iflas edecek. Ekonomi duracak, karaborsa başlayacak, işsizlik artacak. Sizin yerinize Suriyeliler işe alınacak. Suriye, İran, Irak ve Gürcistan sınırından kaçakçılık artacak. Bu kaçakçılığı kontrol eden terör örgütleri güçlenecek, Türkiye zayıf düşecek. İşte asıl beka sorunu burada ve bu bilerek yapılıyor.
Faizleri Sileceğiz
“Bizim iktidarımızda kredi kartı borcunuzun faizi tamamen silinecek ve anapara 36 ay taksitlendirilecek. Böylece yüz binlerce vatandaşımız, bu yükün altında ezilmekten kurtulacak, rahat bir nefes alacak, borç batağı yüzünden yuvalar yıkılmayacak. Kimse evinize, arabanıza ve maaşınıza haciz koyamayacak. Devlet parasını Suriyeliler için değil Türk Milleti için kullanacak. Terörü finanse eden kaçakçılığın önü kesilecek. Bu yüzden 28 Mayıs seçimibu ağır borçlardan kurtulma ya daiflas referandumudur!

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum