Reklam
Reklam
Reklam

Kapanmada Ödemeler Ertelensin

Samsun Genç İş İnsanları Derneği Başkanı Onur Öztekin, Bakanlar Kurulu tarafından alınan tam kapanma kararını sağlık açısından desteklediklerini belirtirken, süreç içinde ödenmesi gereken çek-senet, kredi taksiti ve vergi ödemelerinin ertelenmesinin esnafı rahatlatacağını söyledi.

Reklam
Kapanmada Ödemeler Ertelensin
27 Nisan 2021 - 17:54
Reklam
Samsun Genç İş İnsanları Derneği Başkanı Onur Öztekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu'nun tam kapanma kararının değerlendirdi.
Başkan Öztekin, ''Geçtiğimiz yıl dünyayı ve ülkemizi etkileyen pandeminin görülmeye başlandığı ilk günlerde vatandaşlarımıza ve iş insanlarına verilen kısa çalışma ödeneği destekleri ile kredi garanti fonu kefaletli ucuz krediler sayesinde pandeminin olumsuz etkileri bir nebze de olsa hafifletilmiş, iş insanlarımız çek, senet ödemeleri ve işletme sermayesi ihtiyaçlarını uygun finansmanla karşılamışlardır.
2021 yılında bu kredilerin ödemesiz dönemleri biterken, pandeminin olumsuz etkileri devam etmektedir. Bu süreçte firmaların iş hacimleri düşük kalmaya devam ederken, tüm sektörlerde hammadde fiyatları artış göstermiştir. Firmaların iş gücü kaybı ve hammadde fiyatlarındaki artışı finanse etmek için işletme sermayesi finansmanına olan ihtiyacı daha da artmıştır. KGF kefaletli kredi uygulamalarına son verilmesi nedeniyle bankaların talep etmiş olduğu ilave teminatı sağlayamayan çoğu iş insanı ihtiyaç duyduğu finansmana erişememiş, erişebilen azınlık da, % 22-24 faiz aralığında kredi kullanımına mecbur kalmıştır'' dedi.
Ödemeler Ertelenmeli
“Ülkemizin hak etmiş olduğu refaha erişmesi için üzerimize düşen sorumlulukların farkında olan biz iş insanları daha çok yatırım yapmak, daha çok istihdam yaratmak, ülkemizi hak ettiği yere ulaştırmak istiyoruz'' diye Başkan Öztekin, ''Bizim de talebimiz, pandemi nedeniyle ciroları azalan esnafımızdan en çok ciro kaybı yaşayanlardan başlamak üzere taksit erteleme faizlerinin ülkemiz hazinesi tarafından karşılanarak taksitlerinin ertelenmesi, ülkemizin büyüme rakamlarında pozitif etkisi olan KGF kefaletli kredi mekanizmasının en az 1 yıl ödemesiz ve 60 ay vadeli uygun faiz oranlarıyla yeniden iş insanlarının hizmetine sunulmasıdır. Öte yandan tam kapanma kararını toplum sağlığı açısından desteklerken, bu süreç içerisinde ödenmesi gereken çek-senet ödemeleri, kredi ödemeleri, vergi ödemeleri gibi ödemelerin kapanma süresi boyunca ertelenmesi, tahsilat sıkıntısı çekecek olan esnafı ödeme konusunda bir nebze de olsa rahatlatacaktır” diye konuştu.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum