İnsan Sağlığı İle Oynayan Yüzsüz Firmalar!...

Tarım ve Orman Bakanlığı sahte ürün üreten ve satan firmaları hem ifşa etti hem de ceza yağdırdı!

İnsan Sağlığı İle Oynayan Yüzsüz Firmalar!...
13 Haziran 2020 - 13:22
Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşiş yapıldığı kesinleşen, aralarında et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, bitkisel yağ, bal, takviye edici gıdalar ve baharatların yer aldığı 69 firmaya ait 136 parti ürünü açıkladı.
Denetimler sonucunda taklit ve tağşiş yaptığı belirlenen işletmeler ve ürünlerinin parti numaraları, bakanlığın internet sitesinden ilan edildi.
Duyuruda söz konusu uygunsuzlukların tespit edilmesinde, bakanlıkça yürütülen denetimlerin yanında, tüketiciler tarafından yapılan ihbar, şikâyet, CİMER ve alo 174 Gıda Hattı başvuruları neticesinde gerçekleştirilen denetimlerin de büyük payı olduğuna işaret edilerek şu bilgilere yer verildi.
Listede yer alan kırmızı toz ve pul biber ile siyah gıda boyası olduğu anlaşılırken, çikolatalar, enerji içeceği, takviye edici gıdalar ve kahvede de ilaç etken maddesi bulundu.
Bitkisel yağlara da tohum yağları katıldığı anlaşılırken, denetimler sonucu, kırmızı et ve et ürünlerinde sakatat (baş eti, taşlık) kanatlı eti ve eşek eti tespit edildi.
Bakanlık, insan sağlığı ile oynayan bu firmaları ifşa ederek, bakanlık internet sitesinde açıkladı.
İşte Samsun’daki O Firmalar;

 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum