Reklam
Reklam
Reklam

Bilimsel Bilgi İnsanlığın Ortak Mirasıdır

Ülkemizin farklılıklarını zenginlik kabul eden millî bilimler akademisi TÜBA olarak insanlık onuruna aykırı ötekileştirmeyi, ayrımcılığı ve ırkçılığı kınadığımızı ilan ediyoruz.

Reklam
Bilimsel Bilgi İnsanlığın Ortak Mirasıdır
13 Haziran 2020 - 11:14
Reklam
Maalesef dünyada ülkelerdeki popülist politik gelişmelerin olumsuz etkisi ile hızla artan bir ırkçılık sorunu baş göstermiştir.
Güncel ve geçici politik kaygılar ile atılan adımlar, uzun vadede güvensiz bir dünya inşa etmektedir.
Oysa ülkelerin günümüzde ulaştığı kalkınma ve gelişmişlik düzeyi bunu tüm insanlığa ve insanoğlunun mirasına borçludur. Ülkeler, tüm vatandaşlarını ırk, renk ve din ayrımı yapmadan ortak bir ideale ulaşmak için bir araya getirdiğinde kalkınmışlar; diğer türlü ise fakirlik, açlık, iç savaş gibi problemler ile uğraşmak zorunda kalmışlardır. Kaos ortamı ve istikrarsız durum, sadece ülkeler veya bölgeler için değil, aynı zamanda dünyadaki tüm topluluklar için barış ve huzuru yok etmektedir.
Ülkemizin farklılıklarını zenginlik kabul eden millî bilimler akademisi, TÜBA, olarak insanlık onuruna aykırı ötekileştirmeyi, ayrımcılığı ve ırkçılığı kınadığımızı ilan ediyoruz.
Tüm bilim dünyasına da aynı çağrıyı yapıyoruz. Küresel sorunların çözümü için küresel bilimsel işbirliği gerekmektedir. Böyle bir işbirliğinin kapsayıcı ve adil olması için hep beraber dayanışma içinde çalışmalıyız.
 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum