İLKADIM'DAN ASKER ÇORBASI İKRAMI

İlkadım Belediyesi, ‘Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü’ programında yürüyüşe katılanlara asker çorbası ikram etti

İLKADIM'DAN ASKER ÇORBASI İKRAMI
03 Ocak 2016 - 18:01
İlkadım Belediyesi, ‘Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü’ programında yürüyüşe katılanlara asker çorbası ikram etti.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen, 'Asım Nesli Asrın Yürüyüşünde' adıyla 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen 'Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü' Samsun’da yapıldı.

[gallery ids="41593,41594,41595"]
Sarıkamış dağlarında donarak hayatını kaybeden şehitler için Atatürk Parkı-Lise Caddesi ve İstiklal Caddesi güzergahı boyunca yapılan yürüyüş Samsun Cumhuriyet Meydanı’na son buldu.
Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen yürüyüşe AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, Samsun Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Güven Özyurt, İlkadım Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Bünyamin Kocaoğlu, Samsunlu gaziler, öğrenciler ve asker kıyafetleri ile ellerinde silahları bulunan gençler katılarak ellerindeki bayraklarla soğuk havada şehitlerini andı.
SARIKAMIŞ FEDAKÂRLIK VE KAHRAMANLIK DESTANIDIR
Sarıkamış’ın şanlı tarihimizin hüzünlü yapraklarından biri olarak hafızalarımızda yer almış yiğitlik destanı olduğunu söyleyen İlkadım Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Bünyamin Kocaoğlu, " Sarıkamış Harekâtı, dondurucu soğukta ve tipi altında şehit olurken bile kol kola giren ve ebediyete bu şekilde giden Mehmetçiğin bu acı destanı fedakârlık ve kahramanlık örneği olduğu kadar birlik ve kardeşlik dersidir. 101. Yılında Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından 81 ilde eş zamanlı düzenlenen, 'Asım Nesli Asrın Yürüyüşünde' adıyla 'Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü'  genç nesillerimize bu kutlu mücadelenin ne kadar önemli olduğunu anlatmak ve geçmişin izlerini yeniden canlandırmak maksadıyla tertip edilmektedir.  Bizde İlkadım Belediyesi ve İlkadım Kent Konseyi olarak bu anma programında yerimizi alarak yürüyüşe katılanlara asker çorbası ikram ettik. Bu amansız mücadelede hiçbir mazeretin arkasına saklanmadan çelikten sinesini siper ederek şehitlik mertebesine ulaşan tüm vatan evlatlarını saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

Yürüyüş sonrası İlkadım Belediyesi tarafından hazırlanan asker çorbası ikram edildi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum