Canik Basket zirveyi zorluyor 79-76

Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde üç maçlık bir seri yakalayan Samsun Canik Belediyespor Bayan Basketbol Takımı, ligin 13

Canik Basket zirveyi zorluyor 79-76
03 Ocak 2016 - 16:59
Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde üç maçlık bir seri yakalayan Samsun Canik Belediyespor Bayan Basketbol Takımı, ligin 13. haftasında evinde ağırladığı Yakın Doğu Üniversitesi'ni de eli boş gönderdi. Başkan Osman Genç'in ailesiyle birlikte izlediği maçı Samsun ekibi 79-76 kazandı.
Samsun'un Süper Lig'de mücadele eden tek takımı olan Samsun Canik Belediyesi Bayan Basketbol Takımı, galibiyet serisine devam ediyor. Evinde ligin güçlü ekiplerinden Yakın Doğu Üniversitesi'ni ağırlayan Samsun ekibi, baştan sona çekişmeli geçen mücadelede rakibini 79-76 mağlup etmeyi başardı. Lacy'nin özellikle maçın son çeyreğinde sergilediği üstün performansla maçı koparmasını bilen mavi-beyazlı ekip, aldığı bu galibiyetle üç maçlık seri yakaladı ve Avrupa Kupası iddiasını sürdürdü.

[gallery ids="41587,41588,41589"]
LACY'DEN ÜSTÜN PERFORMANS
Karşılıklı basketlerle başlayan karşılaşmanın ilk çeyreği 17-14 Yakın Doğu Üniversitesi'nin üstünlüğüyle tamamlanırken, karşılaşmanın ikinci çeyreği de kıran kırana bir mücadeleye sahne oldu. Ev sahibi Samsun Canik Basket, devreyi 39-37 önde kapattı. Üçüncü çeyrekte de üstünlüğü elden bırakmayan Samsun Canik, son çeyreğe 61-57 önde girdi. Son çeyreği büyük bir mücadeleye sahne olan karşılaşmadan Samsun ekibi özellikle Lacy'nin 19 sayı, 7 ribaunt ve 10 asistlik performansı sonucu 79-76 galip ayrıldı.
SAMSUN'UN TAKIMI
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde en fazla taraftara sahip olan Samsun Canik Belediyespor Bayan Basketbol Takımı'nı Yakın Doğu Üniversitesi mücadelesinde de taraftarları yalnız bırakmadı. Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in, eşi Nimet Genç ve kızı Zeynep ile birlikte izlediği karşılaşmada mavi-beyazlı ekibi Başkan Yardımcısı Alican Usta, Samsun Canik Belediyespor Başkanı Ercan Bayrak da yalnız bırakmazken, şehrin her yerinden gelen Samsunlular aileleriyle birlikte Samsun Canik Basket'e maç boyunca destek verdi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum