Herkese Para Var, Memur ve Emekli 'Ye Gelince Mi Yok!

Madem ülke ekonomimiz iyiye gidiyor ve bu yükseliş ile birlikte şaha kalkmışsak biz memurlar olarak bu şahlanıştan payımıza düşeni istiyoruz!

Herkese Para Var, Memur ve Emekli 'Ye Gelince Mi Yok!
18 Ağustos 2021 - 18:38
Ofis Bir-Sen Samsun İl Başkanı Fevzi Gül, Çalışanların Toplu sözleşmeden umutlu olduklarını ve memurların umutları ile oynayanların kendi geleceklerini belirleyeceğini söyledi.
Ofis Bir-Sen Samsun İl Başkanı Fevzi Gül,  devam eden Toplu Sözleşme ile ilgili olarak yapmış olduğu yazılı basın açıklamasında çok sert ifadeler kullandı ve söyle devam etti;
BU Ülkede Herkese Para Var, Ama MEMUR ve EMEKLİ ’ye Gelince Para YOK!
Fevzi Gül, yetkililerce sürekli ekonominin iyiye gittiği söylenilmesine rağmen, ne hikmetse yıllardır memurun bundan tek kuruş bile faydalanamadığını belirterek şunları söyledi; “Sürekli ekonominin iyiye gittiği, hatta iyileşmeden dolayı şahlanışa bile geçildiği belirtilmekte. Hani ekonomi iyiydi, şahlanışa geçmişti, kişi başına düşen milli gelir artmıştı? Hatta merkez bankasındaki kasalarda para doluydu. Peki, nerde bu artan milli gelir, nerde merkez bankasının kasasındaki paralar. Madem Ülke, ekonomik olarak şahlanışa geçtiyse, memur ve emekli neden bundan payını alamıyor?  Madem ülke ekonomimiz bu kadar iyi, memur neden bundan tek bir kuruş bile faydalanamıyor. Bu ülkede her şeye, herkese para var, bir emeği ile geçinen memura ve bu ülkeye hizmet ettikten sonra emekliye ayrılmış insanlara para yok” dedi.
Yeter Artık! Memurun sabrı tükenmiştir
Gül, “Çalışanların Toplu sözleşmeden umudu olduğu ve memurların umutları ile oynayanların kendi gelecekleri ile oynadıklarını bilmeleri gerekir. Kamu çalışanları yıllardır eşit işe eşit ücret politikaları ile oyalanmaktadır. Bu konuda bugüne kadar en ufak bir adım dahi atılmadığı gibi, maaşlar arasındaki fark uçurum olmuştur. Ve geçmiş yıllardan bu yana hep memur ve emekli özveride bulunarak bu ülkenin cefasını ve sıkıntısını çekmiştir. Hiç kimse kusura bakmasın. Şuan devletin açıklamış olduğu resmi enflasyon rakamları ile vatandaşın sokağındaki, pazarındaki, marketindeki, kasabındaki ve manavındaki enflasyon rakamları ile yakından, uzaktan alakaları olmadığı gibi, en ufak bir akrabalık bağları bile bulunmamaktadır. Kimse, kimseyi kandırmasın! Her yıl kamu çalışanları yorganı ayaklarına göre uzatmaya çalışsa da, yorgan artık dize kadar çıkmıştır. Yeter artık! Memurun sabrı sınanmaktan vazgeçilmelidir. Çünkü sınanacak sabır kalmamış ve artık tükenmiştir” dedi.
Sadaka istemiyoruz, hakkımızı istiyoruz…

Ofis Bir-Sen Samsun İl Başkanı Fevzi Gül,  Memurun enflasyona ezdirildiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti; Gül, “Memur yıllardır enflasyon karşısında ezilmiştir. Memur kimseden sadaka istemiyor, hakkı olanı istiyor. Bu sebeple;  2022 yılı ilk 6 ayı için enflasyon+%10, ikinci 6 ayı için enflasyon+%12+ 1.000 lira seyyanen zam, 2023 yılı ilk 6 ayı için enflasyon +%15, ikinci 6 ayı için enflasyon+%17 ve 1.000 lira seyyanen zam verilmelidir. Ve toplamda 2022 ve 2023 yılı için kamu çalışanlarımıza ve emeklilerimize %54 zam verilmelidir” diyerek taleplerini şu şekilde sıraladı.
Memura İkramiye Verilmesi Şarttır!
Kamuda çalışan memurlara tıpkı kamuda çalışan diğer işçiler gibi ikramiye verilmelidir. Aile içerisinde yapılan bu ayrımcılık ortadan kaldırılmalıdır.
3600 Ek Gösterge Eğitim Düzeyine Göre Herkese Verilmelidir

Kamuda çalışan lisans mezunu tüm memurların ek göstergesi 3600 yapılmalıdır.
Vergi Dilimi %15’e sabitlenmelidir.

Memurlara yapılan yıllık artışlar yılın ikinci 6.ayına daha girmeden yüksek vergi kesintisi nedeni ile ellerinden alınmaktadır. Bu sebeple memurların vergi dilimi kesintisi %15’e sabitlenmelidir.
Yol ve Yemek Yardımları
Yol ve yemek yardımları tıpkı kamuda çalışan işçi kardeşlerimize ödendiği gibi, memurlara da nakdi olarak ödenmelidir.
YHSP Kadrosu kaldırılmalıdır.
Yardımcı hizmetler sınıfı kaldırılmalı, mezuniyetlerine göre uygun memur kadrolarına atanma imkânı verilmelidir.
Ofis Bir-Sen Samsun İl Başkanı Fevzi Gül,  son olarak şunları söyledi; enflasyon rakamlarının altında kalan memur maaş zam oranlarının yeniden gözden geçirilerek; Türkiye’nin açıklanan büyüme rakamlarına orantılı olarak çalışanların üretimden gelen pay haklarının zam miktarı olarak maaşlara yansıtılmasını talep ediyoruz. Bu sebeple işveren olarak devletimizin memur ve emeklilerimize insanca yaşayabileceği rakamları telaffuz ederek teklifte bulunmasını arzu ediyoruz. Unutulmamalıdır ki; “Adalet mülkün temelidir”

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum