Hemşeri Dernekleri SAM-BİR Çatısı Altında Birleşti

Samsun’da ve çevre illerde faaliyet gösteren hemşeri dernekleri, Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Birliği, kısa adıyla SAM-BİR platformu çatısı altında bir araya geldi. Platformda 20 Derneğin yanı sıra, 2 Federasyon yer alıyor.

Hemşeri Dernekleri SAM-BİR Çatısı Altında Birleşti
18 Şubat 2024 - 16:32
Samsun’da ve çevre illerde sosyal dayanışmaya yönelik kültürel faaliyetler yürüten sivil toplum kuruluşlarını tek bir çatı altında bir araya getiren Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Birliği SAM-BİR, düzenlediği kahvaltı programıyla yerel basın temsilcilerini ağırladı. Gerçekleştirilen Basın Buluşmasında birlik beraberlik mesajı verildi.
Amazon Cafe Restoran’da gerçekleşen programa SAM-BİR Dönem Başkanı ve KADEF Genel Başkanı Bayram Erişgin, SAM-BİR Dönem Sözcüsü ve Basın Temsilcisi, aynı zamanda Sevdamız Samsun Genel Merkezi Başkanı Nuri Seven, SAM-BİR Genel Sekreteri Termeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Recep Ormancı, Samsun Artvin Turizm Folklor Derneği Başkanı Kazım Yılmaz, Samsun Asarcık Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Bayram Konuşuk, Samsun Balkan Türkleri Derneği Başkanı İbrahim Özdemir, Samsun Çerkes Derneği Başkanı İlhan Ayrancı, Samsun Giresunlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Yücel Turan, Samsun Kars-Ardahan-Iğdırlılar Derneği Başkanı Yaver Cengiz, Samsun Of-Çaykara Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman Nuri Sarı, Samsun Ordulular Derneği Başkanı Yusuf Günaydın, Samsun Ordu Sevgi Derneği Başkanı İlknur Yılmaz ve Yerel Medya Temsilcileri katıldı.
Kahvaltı sonrası günün anlam ve önemiyle ilgili bir selamlama konuşması yapan SAM-BİR Dönem Başkanı Bayram Erişgin, programa katılımlarından dolayı platform üyesi Dernek ve Federasyon Başkanlarına ve Yerel Basın Temsilcilerine teşekkürlerini sundu. Erişgin, Samsun Sivil Toplum Birliğinin, Samsun ve çevre illerde faaliyet gösteren dernekleri ve federasyonları bir araya getiren bir oluşum olduğunu belirterek, bu vesileyle hemşeri dernekleri arasındaki sosyal ilişkileri ve bağları güçlendirerek dayanışmayı sağlamayı amaçladıklarını söyledi.
Erişgin’in konuşmasının ardından programa katılan platform üyesi dernek başkanları sırayla söz alarak kendilerini tanıttı.
Basın açıklamasını SAM-BİR Dönem Sözcüsü Nuri Seven yaptı. Platformun kuruluş ilkeleri ve misyonuyla ilgili katılımcıları bilgilendiren Seven şunları söyledi;
Samsun’a Bağlılık Hissini Güçlendiriyoruz
“Samsun’u kucaklayan Hemşeri Dernekleri, şehrin gelişimine ve değerlerine sahip çıkma, Samsun’da bulunan Hemşeri Derneklerinin arasında kültürel ve sosyal bağları güçlendirme amacıyla bir araya gelmiştir. Bu birliktelik, Sam-Bir çatısı altında toplanan Samsunlu hemşerileri ve şehrimize sevgi besleyenleri bir araya getirerek ortak bir paydada buluşturmaktadır. Bu vesileyle hemşerilerimizin ve Samsun sevdalılarının Samsun’a bağlılıklarını ve aidiyet duygularını güçlendirmiş oluyoruz. Sam-Bir, sadece coğrafi bağlılığa dayanmayan, aynı zamanda duygusal ilişkilere de önem veren oluşumdur.
Bu birliktelik, şehrin yaşanabilirlik seviyesini artırmayı ve kalkınmasını hedefler. SAM-BİR’in temsil ettiği bu birliktelik, şehrimizi daha yaşanabilir ve güzel bir yer haline getirmek adına bir araya gelen bireylerin, karşılıklı sevgi, dayanışma ve kültürel değerlerinin birleşimi simgeler. Bu sayede, hemşeriler arasındaki iletişim güçlenerek ortak projeler hayata geçirilir ve şehirdeki sosyal dokunun zenginleştirilmesine katkı sağlanır” dedi.
Hedefimiz Şehrimizi Geleceğe Taşımaktır
SAM-BİR’in vizyonu ve misyonuyla ilgili bilgi veren Seven, geleceğe yönelik hedeflerinden bahsederek konuşmasına şöyle devam etti; “SAM-BİR Platformu olarak vizyon ve misyonumuz, Samsun’un kültürel ve sosyal değerlerine sahip çıkarak şehrimizi daha ileriye taşımaktır. Hemşeri derneklerini bir araya getirerek Samsun’un geçmişini korumayı ve geleceğini güvenle inşa etmeyi ilke edinmiş ve kendisine vizyon olarak belirlemiştir.
SAM-BİR platformu olarak geleceğe yönelik güçlü hedefler belirledik. Bunların başında Hemşeri Derneklerini bir araya getirerek kültürel değerlerimize sahip çıkmaktır. Bunun yanı sıra, Samsunlu olup şehre yerleşenler arasındaki bağları güçlendirerek Derneklerin sürekliliğini sağlamak için altyapı çalışmalarını oluşturmak ve geliştirmektir.
SAM-BİR, Samsun’da yaşayan, Samsunlu, Samsuncu ve Samsun’a aidiyet duyan herkesi bir araya getiren bir platformdur. Bünyesinde bulunan Sivil Toplum Kuruluşları, yaklaşık 10 aydır süren birlikteliklerini altyapı çalışmalarıyla taçlandırmış ve yakın zamanda da kurumsal kimlik kazanan bir platform olarak faaliyetlerine devam edecektir. Bu faaliyetler belli bir aşamadan sonra resmiyet kazanarak Samsun’un kalkınması için güçlü bir dayanışma ağı oluşturacaktır.
Samsun Sivil Toplu Kuruluşları Birliği (SAM-BİR), birlikte daha güçlü, daha yaşanabilir bir Samsun için var gücüyle çalışmaya devam edecektir. Birlikte daha büyük başarılara imza atmak için tüm hemşeri derneklerini ve federasyonları SAM-BİR çatısı altında buluşmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.
SAM-BİR Platformu çatısı altında bir araya gelen Dernekler ve Federasyonlar; “ Samsun Artvin Turizm Folklor Derneği, Samsun Alaçamlılar Derneği, Samsun Asarcık Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Samsun Bafralılar Kültür, Dayanışma ve Haberleşme Derneği, Samsun Balkan Türkleri Derneği, Samsun Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Samsun Çerkes Derneği, Samsun Giresunlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Samsun Gümüşhane Dernekler Federasyonu, Samsun Kavak Dernekler Samsun 25 Mayıs Havzalılar Dayanışma ve Yardımlaşma Kültür Derneği, Samsun Kars-Ardahan-Iğdırlılar Derneği, Samsun Mübadele Derneği, Samsun Of-Çaykara Kültür ve Dayanışma Derneği, Samsun Ordulular Derneği, Samsun Ordu Sevgi Derneği, Samsun Salıpazarlılar Kültür Turizm ve Dayanışma Derneği, Samsun Sinoplular ve İlçeleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Sevdamız Samsun Genel Merkezi, Samsun Termeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği”.






 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum