Reklam
Reklam
Reklam

Hamsi Festivalinde 10 Ton Hamsi Tükettiler

Fatsa’da Ordu Büyükşehir Belediyesi, Fatsa Belediyesi ve Fatsa Dernekler Federasyonu iş birliğinde gerçekleştirilen 4. Hamsi Festivali'nde, yaklaşık 10 ton hamsi tüketildi.

Reklam
Hamsi Festivalinde 10 Ton Hamsi Tükettiler
28 Kasım 2022 - 00:02
Reklam
15 Temmuz Özgürlük Meydanı'nda düzenlenenfestivale Ordu Valisi Tuncay Sonel, AK Parti Ordu Milletvekilleri Şenel Yediyıldız ve Ergün Taşçı, CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İhsan Şener, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Ethem Kibar, CHP İl Başkanı Atila Şahin, MHP İl Başkanı Naci Şanlıtürk, çevre ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Mehter Gösterisi İle Başladı
Fatsa 4.Hamsi Festivali Ordu Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımın mehter gösteresi ile başladı.
Festival öncesi görevliler, hamsileri temizleyerek pişirilmeye hazır hale getirdi.
Protokol Konuşmaları Yapıldı
Programda ilk konuşmayı yapan Fatsa Dernekler Federasyonu Başkanı Erol Dinç, “Federasyonumuzun temel amacı Fatsa'mızın temel değerlerini yaşatmak tanıtılmasına katkıda bulunmak kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları ile ortak projeler ve işbirliği çalışmaları yapmak gençlerimizin eğitimine destek vermek yöremiz gençlerinin kültürel ve manevi değerlerine bağlı olarak yetişmelerine katkıda bulunmaktır. Federasyonumuz yeni yönetimi ile yeni ofisimizde faaliyetlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Göreve geldiğimiz bugüne kadar birçok etkinlik yaptık destek verdik, projeler ürettik kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği yaptık kadınlarımızın sosyalleşmeleri ve özgüvenlerini pekiştirmek amacıyla kadınlar korosu oluşturduk. Çok sayıda sporcu gençlerimize ve kulüplerimize destek verdik.Kırsal kesimde eğitimini sürdüren öğrencilerimizi ilk defa sinema ile buluşturduk. Federasyonumuzun en önemli faaliyetlerinden biri de Hamsi Festivalini geleneksel hale getirmesidir. Bundan sonra da farklı zamanlarda değişik etkinliklerle halkımızı tekrar bir araya getirmeyi hedefliyoruz” dedi.
Bu Organizasyonlar, Birlik, Beraberlik ve Kültürümüzün Yaşatılması Adına Çok Önemlidir
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ise, “Festivaller; aynı duyguyu paylaşmamıza, aynı gönül dilini konuşmamıza, bir ve beraber olmamıza, sevginin gücü etrafında kenetlenmemizi sağlar.Bu gün burada, bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdiğimiz Geleneksel 4’üncü Fatsa Hamsi Festivalimiz için bir araya geldik. Fatsa’mızın kardeşliğine katkı sunan bu tür organizasyonlar, birlik, beraberlik ve kültürümüzün yaşatılması adına çok önemlidir.Bu anlayışla birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi güçlendirecek Fatsa adına yapılacak her türlü faydalı işlerde belediye olarak var olduğumuzu ve destek vereceğimizi her zaman ifade ettik.Kültürümüzü ve geleneklerimizi yaşatmak adına bizi ortak değerde bir araya getiren Fatsa Dernekler Federasyonu Başkanı ve Yöneticilerine, her zaman destekleriyle bizlere güç veren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine, festivalimize katkı veren Kültür Bakanlığımıza ve bu güzel buluşmaya uzaktan yakından iştirak eden herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Bir Arada Olduğumuzda Başaramayacağımız Hiçbir Şey Yok
CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel konuşmasında, “Böyle güzel bir günde iktidarı, muhalefeti, STK'ları olarak hep beraber birlikte bir arada olmaktan memnuniyet duyduk. Biz bir arada olduğumuzda başaramayacağımız hiçbir şey yok. Burada hamsileri yedik. Hamsi deyince küçüklüğümden hatırlıyorum o kadar bol olurdu ki kasalar ile alınırdı. Dedem fındık bahçelerine ocakların dibine, tarlalara gübre diye çekerdik. Maalesef denizlerimizde son zamanlarda biraz az çıkmaya başladı. Allah bundan sonra inşallah bolluk bereket versin” dedi.
Karadeniz’in En Büyük Festivali Olacak
Ak Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı yaptığı konuşmada Fatsa Hamsi Festivalinin  Karadeniz’in en büyük festivali olacağını belirterek, “Bu festivaller sayesinde bölgemizin birlik ve beraberliğini bundan sonra daha güçlü bir şekilde üzerine artıra artıra her yere duyuracağız” şeklinde konuştu.
Fatsa Bu İşi Başarıyor
Ak Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız yaptığı konuşmada, “Güzel bir günde güzel bir festivalde Fatsalılar ile bir araya gelmekten memnuniyet duyduğumu ifade etmek isterim. Fatsa bu tür festivalleri çok güzel organize ediyor. Bu tür ortamlar birlik ve beraberliğimizin artmasına vesile olacaktır. Ben emek veren herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Festivalimizin Hayırlı Olmasını Temenni Ediyorum
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İhsan Şener yaptığı konuşmada, “Bu güzel festivali tertip eden başta Fatsa Dernekler Federasyonu'nun kıymetli başkanı Erol kardeşime, Fatsa Belediye Başkanımız İbrahim EtemKibar’a Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler beyefendiye çok teşekkür ediyorum. Sponsor kardeşlerimi, şirketleri gönülden tebrik ediyorum. Festivalimizin hayırlı olmasını temenni ediyor” şeklinde konuştu.
Gelenekselleşen Çalışmaları Dahada Yaygınlaştıracağız
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler yaptığı konuşmada Fatsa 4. Hamsi Festivaline emek veren herkese teşekkür ettiklerini ifade ederek, “Bundan sonraki gelenekselleşmiş bütün bu çalışmalarımızın daha da yaygınlaşması için hep birlikte çalışacağız. Buradaki güzel çalışmalarbütün ilçelerimize örnek olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
Festivale Emek Veren Herkesi Tebrik Ediyorum
Ordu Valisi Tuncay Sonel Ordu ilinin 19 ilçesiyle Karadeniz’in en güzel şehirlerinden bir tanesi olduğunu söyleyerek, “Bu birlik ve beraberlik olduğu taktirde bizim üstesinden gelemeyecek işimiz yoktur ki.Bu festivale emek veren Fatsa Dernekler Federasyonu Başkanına yönetimine, emeği geçenlere, Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, Büyükşehir Belediyemize, çok değerli Fatsa Belediye Başkanımıza ve Fatsa Kaymakamımıza ve teşekkür ediyor, şenliğin birlik ve beraberliğimizin pekişmesine adına hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.
Hamsiler Kazanlarda ve Izgaralarda Pişti
Kültür ve Turizm Bakanlığınca da destek verilen festivalde, ızgara ve kazanlarda pişirilen yaklaşık 10 ton hamsi vatandaşlara ikram edildi. Hamsiden yapılan dönerin ilgi gördüğü festivalde, pişirilerek ekmek arasına konulan hamsilerin bir bölümü Karadeniz Sahi Yolu'ndan geçen sürücü ve yolculara verildi. Öte yandan festival kapsamında düzenlenmesi planlanan halk konseri, şehit haberlerinin ardından iptal edildi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum