Halit Doğan'dan Turizm Hamlesi "Odak Samsun"

Samsun’un turizm potansiyelini daha ileri taşıyacaklarını belirten AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan, Odak Samsun projesini anlattı.

Halit Doğan'dan Turizm Hamlesi "Odak Samsun"
13 Mart 2024 - 18:26
SBB Başkan Adayı Halit Doğan, “Tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle büyük bir turizm potansiyeli olan Samsun’umuzu; Karadeniz’in parlayan yıldızı haline getirme vizyonuyla hareket ediyoruz” diye konuştu.
Samsun’un 17 ilçesinde ahenk içinde hareket edeceklerini vurgulayan AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan, “Odak Samsun ile 17 ilçemizin tamamının turizm potansiyelini daha ileriye taşıyacağız. Bizim her zaman tek odağımız Samsun” şeklinde konuştu.
Odak Samsun ile büyük turizm hamlesi
Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan, “Samsun’umuz doğal güzelliklerinin yanı sıra, tarihi-kültürel değerleri; tarımdan sanayiye ticari birikimlerine ve fırsatlarına uzanan ekonomik değerleri var. Samsun tek bir kimliğe sığmayacak kadar zengin. Bu değerlerini ahenk içinde yönetmek, Türkiye’ye ve dünyaya açmak, farkındalığı artırmak bizim sorumluluğumuz.  Şehirler sadece ekonomileriyle büyümez/gelişmezler. Kültür ve sanat başta olmak üzere şehir, çok boyutlu çok katmanlı ihtiyaçlara sahiptir. Bu açıdan Samsun’umuzun kültür ve sanat hayatını canlandırmak konusunda hem Samsunluların beklentilerini karşılamak, hem de canlı kültür-sanat hayatı ile turizm değerlerimizi güçlendirmeyi amaçlıyoruz” dedi.
Odak Samsun ile Samsun’daki 17 ilçenin turizm potansiyelini daha ileri taşıyacakları belirten AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan, “Tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle büyük bir turizm potansiyeli olan Samsun’umuzu; Karadeniz’in parlayan yıldızı haline getirme vizyonuyla hareket ediyoruz.  Odak Samsun; Samsun’umuzun turizm potansiyelini arttırmak ve turizm alanlarının işlevsel bir şekilde kullanılmasını sağlamak adına projelerin oluşturulmasına yönelik çalışmaların yapıldığı bir merkez olacak.   Aynı zamanda şehrimize gelen turistlerin Samsun’da keyifli zaman geçirmeleri, Samsun’u gerçek anlamda tanımaları, keşfetmelerini sağlayacağız. Odak Samsun bünyesinde yerli ve yabancı turistlerimize Samsun’un birçok farklı özelliklerini keşfedebilecekleri alternatif rotalar da oluşturulacak. Kültür ve Turizm Bakanlığımız, Samsun Büyükşehir Belediyemiz ve ilgili kurumlarımız tarafından hazırlanan ve Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’un Samsun’umuza gelişiyle lansmanını yaptığımız Samsun Turizm Master Planı’na uygun çalışmaları hayata geçireceğiz. Öncelikli hedefimiz Samsun’un turizm potansiyelini arttırmak ve turizm alanlarının işlevsel bir şekilde kullanılmasını sağlamak. Şehrin turizm potansiyeli olan her bölgesini ayrı bir etkinlik ve festival alanı şeklinde değerlendirerek 17 ilçemizin tamamını da kendi potansiyeliyle birer turizm merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Samsun ulusal ve uluslararası festivallere ev sahipliği yapacak
SBB Başkan Adayı Halit Doğan, “Atakum ilçemizde Mavi Bayraklı Plaj sayımızın artırılması için gerekli tesisleşme çalışmalarına hız vereceğiz. Altınkum ve Çakırlar bölgesinde mavi bayraklı plajlar kuracağız. Yaz boyu düzenleyeceğimiz festival ve etkinliklerle sahillerimizi canlandıracağız. Tekkeköy Costal Sahil Düzenlemesi ve Ondokuzmayıs İlçesi Sahil Düzenlemesi Projeleri’ni hayata geçireceğiz. Bu bölgelerin Doğu Park ve Batı Park ile birleşerek bir bütün halinde turizme kazandırılmasını sağlayacağız. Şehrimizin en önemli festivallerinden birisi olan Kapıkaya Festivalini; Kapıkaya Extreme Sporlar Festivaline dönüştürerek birçok profesyonel ve amatör sporcuyu şehrimizde ağırlayacağız. Çocuklarımızın ve gençlerimizin kar tutkusunu eğlenceye dönüştürmek amacıyla tercih ettiği Kocadağ’ı daha kolay ulaşılabilir bir yaşam alanı haline getirmek üzere ulaşım sorununu çözeceğiz. Kocadağ’ı ilave donatılarla kışın kızak merkezi, yazın doğal güzelliği ve serin havası ile insanların kaçış noktası olan bir turizm merkezi haline getireceğiz. Sarıgazel Doğal Yaşam Alanı’nı planlayacağız ve bölgenin doğal cazibe merkezi haline dönüştüreceğiz. Samsun’un barındırdığı potansiyeli verimli ve akılcı şekilde değerlendirerek ulusal ve uluslararası düzeyde marka değerine katkı yapacak tanıtım faaliyetlerine ağırlık vereceğiz. Bu kapsamda ulusal ve uluslararası çok sayıda etkinlik planlıyoruz. Özellikle bulunduğumuz coğrafyada Samsun’u ön plana çıkaracak Karadeniz Liman Kentleri Festivali, Karadeniz’e Kıyısı Olan Kentler Arası Spor Oyunları gibi büyük organizasyonları hayata geçireceğiz” dedi.
Sağlık turizminde Samsun söz sahibi olacak
Sağlık turizmi konusuna da değinen AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan, “Bu noktada bir parantez de sağlık turizmine açmak isterim. Samsun’umuz coğrafi konumu, iklim şartları, ulaşım olanakları, termal kaynakları ve sağlık altyapısı ile sağlık turizmi açısından elverişli imkânlara sahip. Bu imkânları harekete geçirecek stratejik bir planlama anlayışı ve doğru hamlelerle Samsun’un sağlık turizminde de söz sahibi olabilmesini sağlayacağız. Yine ilgili kurum ve kuruluşlarla iş birliği içinde sağlık turizmi yatırımlarının teşvik edilmesi, çeşitlendirilmesi ve desteklenmesi noktasında çalışmalar yapacağız.  Doğasıyla kendine hayran bırakan şehrimizde turizme katkı sağlamak için karavan park alanlarımızın konforunu ve sayısını artıracağız. Turizm kenti Samsun’da karavan kamp alanları ile gençlerimize ve doğasever misafirlerimize yeni alanlar oluşturmuş olacağız. Çocukların, gençlerin, ailelerin, turistlerin uğrak noktası olacak Tünel Akvaryum projemiz ile şehrimize bir başka cazibe merkezi kazandırmış olacağız. Bu projeyle ziyaretçilerimiz tatlı su, tuzlu su ve deniz canlılarını yakından görme ve tanıma imkânı bulacaklar” şeklinde konuştu.





 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum