Haırseverden İlkadım İlkokuluna Modern Bir Anasınıfı

İlkadım ilkokulu bahçesinde hayırsever İlyas Lütfü Topçu tarafından 4 derslik anasınıfı yapımına ilişkin Samsun Valiliği’nde düzenlenen tören ile protokol imzalandı.

Haırseverden İlkadım İlkokuluna Modern Bir Anasınıfı
14 Eylül 2020 - 09:46 - Güncelleme: 14 Eylül 2020 - 12:28
Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine Samsun’un Valisi Dr. Zülkif Dağlı, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Hayırsever İlyas Lütfü Topcu ve oğlu Nejat Topcu, İlkadım ilçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe ,İlkadım İlkokulu Müdürü Aydın Peker ve Müteahhit Mustafa Kılıç’ katıldı.
Eğitim Öğretimlerine Devam Edecekler
Hayırperveri eğitimin yanında olmaya eden Samsun’un Valisi Dr. Zülkif Dağlı, “Eğitim camiasına hayırlı olmasını diliyorum. Çelik konstrüksiyondan 4 derslik, 1 yemekhane, hobi ve oyun bahçesiyle 320 metrekare alana kazandırdı. Hayırseverimiz İlyas Lütfü Topçu’nun girişimini olmasaydı yapamazdık. Bu bölgede anasınıfına büyük bir talep vardı. İnşallah çubuklarımız anasınıfın ‘da eğitim öğretimlerine devam edecekler. Hayırseveriminiz İlyas Lütfü Topçu beyefendiye teşekkür ediyorum” dedi.
Gayet Sevinç ve Heyecanla Karşıladı
Yapılan en hayırlı işin eğitime katkı sağlamak olduğunu vurgulayan Hayırsever İlyas Lütfü Topcu, “Bu inançla bir anasırını yaptırmak istedik. Okul Müdür Aydın Peker ile oğlum Nejat Topcu bir toplantı esnasında bu ihtiyaç gündeme gelmiş. Biz de zaten arsa arayışındaydık, hemen gerekli görüşmeler yapıldı. Okul Müdürümüz bizi gerekli makamlarla görüştürdü. Önce İlkadım ilçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe ile görüştük. Gayet sevinç ve heyecanla karşıladı ve beraberinde Sayın kaymakamımız İbrahim Keklik ile görüştükten sonra, çok olumlu tepkiler aldık. Akabinde İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen’e konuyu anlattık. Samsun'da genel olarak okul ihtiyacının karşılandığın ancak anasınıfı ve anaokulunun ihtiyacının olduğunu söyledi” diye konuştu.
Okulumuzu 21 Eylül'e Yetiştireceğiz
Üzerimize düşen görevi yerine getirmenin mutluğunu bir kez daha yaşadıklarını hatırlatan İlyas Lütfü Topçu, “Çok isabetli bir iş yaptığımızı bize söyleyerek, bizleri cesaretlendirdi ve bizlere gerekli kolaylığı gösterdiler. Doğrusu bu işin bu kadar hızlı ve kolay yapılacağını beklemiyordum. Bizim önümüzü açtılar biz de bir ay önce inşaata başladık, gerekli tüm projeleri çizdirdik. Allah'ın izniyle okulumuzu 21 Eylül'e yetiştireceğiz, çocuklarımız son derece modern ve kullanışlı bir okula kavuşacaktır. Milletimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
Köksal ÖNER

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum