Genç, Kurban Bayramı, dostluk ve kardeşliğin, komşuluk ve muhabbetin bayramıdır.

Kurban, birlik-beraberliğin bayramı Kurban Bayramı'nda Bangladeş'te 10 adet su kuyusunu hizmete açacak olan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Kurban Bayramı, dostluk ve kardeşliğin, komşuluk

Genç, Kurban Bayramı, dostluk ve kardeşliğin, komşuluk ve muhabbetin bayramıdır.
03 Ekim 2014 - 18:34
Kurban, birlik-beraberliğin bayramı

Kurban Bayramı'nda Bangladeş'te 10 adet su kuyusunu hizmete açacak olan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Kurban Bayramı, dostluk ve kardeşliğin, komşuluk ve muhabbetin bayramıdır. Kurban, birlik ve beraberlik bayramıdır" dedi.

Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, toplumsal hayatımızda büyük bir önem taşıyan, birlik ve beraberliğin temel yapı taşlarından olan bayramların öneminin iyi idrak edilmesi gerektiğini ifade etti. Genç, "Bayramlar, milli, manevi ve dini duyguların, inanç, örf, adet, gelenek ve göreneklerin sergilendiği, kardeşliğimizin, dostluğumuzun, birlik ve beraberliğimizin sıkı, diri ve dirlik içinde yüzyıllar ötesine taşınmasına vesile olduğu gibi, acımızı, hüznümüzü, yalnızlığımızı da paylaştığımız müstesna zaman dilimleridir" dedi.

10 ADET SU KUYUSU HİZMETE SUNULACAK

Bayramın, bereket ve huzur getirmesi, insanlığın barışına vesile olması temennisinde bulunan Başkan Genç, "Bayramlarımız, yaşamımızı zenginleştiren, bizi biz yapan değerlerimizi bir kez daha hatırlayarak toplumsal birlikteliğimizin güçlendiği özel günlerdir. Kurban Bayramı, dostluk ve kardeşliğin, komşuluk ve muhabbetin bayramıdır. Kurban, birlik ve beraberlik bayramıdır. Gönüllerin sevgi ile dolduğu bayramlarda büyüklerimizi, dostlarımızı ve akrabalarımızı ziyaret ederek bu coşkuyu onlarla paylaşmalıyız" açıklamasını yaptı. Başkan Osman Genç, Kurban Bayramı'nda Bangladeş’te Canik Belediyesi ve IHH işbirliğiyle açılan 10 adet su kuyusunu hizmete açacaklarını da söyledi.

'TEMASLARDA BULUNACAĞIZ'

Dünyanın çeşitli yerlerinde yaşanan ve özellikle çocukların ölümüne yol açan susuzluk problemini dikkate alarak Bangladeş, Çad ve Somali'de biri şadırvan olmak üzere 10 adet su kuyusu açtıklarını ve bunları oradaki insanların hizmetine sunacaklarını belirtti. Toplam 6 günlük Bangladeş ziyareti boyunca bir dizi temaslarda da bulunacaklarını dile getiren Genç, şunları söyledi: "Burada, Dakka Büyükelçiliği, Konsolosluk, TİKA Bangladeş Başkanı, Yerel Belediye Başkanı ve İHH koordinatörlüğünde bölgede yaptırılan yetimhaneleri ziyaret edeceğiz. Ayrıca Türkiye’deki Müslüman kardeşlerimizin Bangladeş’e gönderdikleri kurbanların kesim ve dağıtımına şahitlik edeceğiz. Bu bakımdan insanlık adına önemli işler başaran İnsani Yardım Vakfı’nı da teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle başta Samsunlu hemşehrilerim olmak üzere tüm İslam âleminin Kurban Bayramı'nı kutluyor, esenlikler diliyorum" açıklamasını yaptı."

VATANDAŞLARDAN 'DİKKATLİ GİDİN' İSTEĞİ

Başkan Osman Genç, Kurban Bayramı dolayısıyla seyahat edecek olan vatandaşlardan da gidiş-dönüş yolculuklarında dikkatli gitmeleri ve uykusuz, yorgun olarak araç kullanmamaları isteğinde bulundu. Öte yandan Kurban Bayramı nedeniyle halkın rahat ve huzurlu bir bayram geçirmesi için gerekli tedbirleri alan Canik Belediyesi, ilçede Fatih Parkı (Cami alanı), Gaziosmanpaşa Mahallesi Aydınoğulları Sokak, Dereler mevkii (Kurbanlık satış yeri)'nde kurban kesimi gerçekleştirebilecek

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum