Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Aramızdan Ayrılışının 81. Yıl Dönümünde Saygı, Özlem ve Rahmetle Anıyoruz…

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 81. Yıldönümü Anma Programı 10.11.2019 Pazar günü saat 09.00’da, Vali Osman Kaymak ve protokol üyelerinin çelenk sunumuyla Atatürk Anıtı önünde başladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Aramızdan Ayrılışının 81. Yıl Dönümünde Saygı, Özlem ve Rahmetle Anıyoruz…
10 Kasım 2019 - 12:02
Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende Vali Osman Kaymak,  Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Saat 09.05'te sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşı okundu.
Ardından Vali Kaymak Anıt Şeref Defteri'ni imzalayarak deftere, “Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Aziz Atatürk, Vefatınızın 81. yıldönümünde şahsınızı sevgiyle ve özlemle anmak üzere huzurundayız.
Kurtuluş mücadelesini başlatmak üzere Samsun’a çıkışınızın 100. Yıldönümünü kutladığımız bu dönemde, bize işaret ettiğiniz “muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma” hedefi doğrultusunda tüm gücümüzle çalışmayı sürdürüyoruz.
Dâhili ve harici düşmanlara rağmen, Milletimizin ortak eseri olan Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, mücadele etmek, gerektiğinde fedakârlıkta bulunmak, hepimizin müşterek vazifesidir.
Bu vesileyle şahsınız ve silah arkadaşlarınızla birlikte vatan topraklarını kanlarıyla yoğuran tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhunuz şad olsun” ifadelerini yazdı.
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 81. Yıl dönümünde Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen 'Atatürk'ü Anma Programı ile devam etti.
Vali Osman Kaymak, Atatürk’ün vefatının 81. yıl dönümünde Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen program öncesi protokol üyeleri ile birlikte Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde ziyarete açılan ‘Atatürk Fotoğrafları Sergisi’ni gezdi.
Daha sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 81. yıl dönümü için hazırlanan anma etkinliği programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunması ile başladı.
Ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi Türkçe Eğitimi Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Aydın, ’Atatürk ve Milli İrade’ konulu bir konuşma gerçekleştirdi. Daha sonra İlkadım Aziz Atik Fen Lisesi öğrencileri 'Atatürk Oratoryosu' gösterisini gerçekleştirdi.
Oratoryo sonrası Vali Kaymak ve protokol üyeleri İlkadım Aziz Atik Fen Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerini tebrik ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi.
Salonda bulunan izleyiciler tarafından uzun süre alkışlanan programa ayrıca, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Vali Yardımcısı Hasan Balcı, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı J. Alb. İbrahim Güven, ilçe kaymakamları, askeri, mülki ve adli erkân, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, sivil toplum ve kuruluş temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum