Başkan Demir, Asarcık İlçesi'nde açıkladı

Asarcık İlçesi'nde devam eden alt yapı yatırımlarını inceleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Asarcık'ta kuracağımız 100 konuttan oluşan yeni mahalle, ilçenin şehirleşmesine büyük katkı sağlayacak" dedi.

Başkan Demir, Asarcık İlçesi'nde açıkladı
10 Kasım 2019 - 11:56
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, ilçeleri ziyaret ederek 'Mahalle Buluşmaları' ve 'İstişare Toplantıları'na devam ediyor. Son olarak Asarcık'a giden Başkan Mustafa Demir, "Boşa harcayacak zamanımız yok" dedi ve ilçe halkına, '100 konuttan oluşan yeni bir mahalle' kurulacağının müjdesini verdi.
ALT YAPIDA 2 AYLIK BÜYÜK BAŞARI
Hafta sonu mesaisini Asarcık'a ayıran Başkan Mustafa Demir, İlçe Belediye Başkanı Şerif Kılağuz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Fen İşleri Daire Başkanı Metin Köksal ve teknik ekiplerle birlikte yapımı tamamlanan 14 kilometre ve çalışmaları süren 6 kilometre uzunluğundaki yol çalışmalarını inceledi. Mehmet Çetin Caddesi'ndeki incelemenin ardından Arıcak Mahallesi'ne geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, burada vatandaşlarla buluştu. Belediye imkânlarıyla gerçekleştirilen alt yapı yatırımlarında 2 ayda önemli bir başarıya imza attıklarına dikkat çeken Demir, ''Asarcık'ta 2 ayda yaptığımız yol uzunluğu 20 kilometreyi geçti. Arıcak Mahallesi'nde ise 10 kilometrelik standartlara uygun beton yol yapacağız" dedi.
940 MAHALLE YENİ YOLA KAVUŞACAK
İl genelinde 2 ayda 450 kilometrelik yol yapımı gerçekleştirdiklerini açıklayan Mustafa Demir, "Kısa sürede gerçekleştirdiğimiz yol yapımları birçok derde ilaç oldu. Gelecek yıl bin kilometrelik yeni yol yapımı hedefliyoruz. Bunun programını yaptık. Sadece Asarcık'ta gelecek yıl 40 kilometrelik yol yapılacak. Allah'ın izniyle mahallelerde halkımızın, muhtarlarımızın acil yol ihtiyacı kalmayacak. 2021'de de bin kilometre yol yapmayı hedefliyoruz. Kısacası, 5 yıla kalmadan 940 mahallemiz yeni yola, yeni ulaşım imkânlarına kavuşmuş olacak. Tüm imkânları sizler için seferber ederek projelerimizi hayata geçirip hizmetinize sunacağız'' diye konuştu.
VERİMLİLİK VE HIZLI HAREKET KABİLİYETİ
Milletin kendilerinden hizmet beklediğinin bilincinde olduklarını, bu nedenle hızlı hareket etmeye çalıştıklarını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, ''Biz sizlere hizmet için varız. O nedenle boşa harcayacak vaktimiz yok. Siyaset millete hizmet yeridir. Ekibimle birlikte bu şuurla çalışıyorum. Vatandaşlarımız hizmet bekliyorken boş yere vakit harcayamayız. O yüzden gece gündüz koşturuyoruz, koşturacağız. Sahada yaptığımız her hizmeti kendi potansiyelimizle yapıyoruz. Dolayısıyla verimlilik ve hızlı hareket kabiliyetimiz aslında buradan geliyor'' dedi.
KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN SANAYİ HAMLESİNE
Seçim kampanyası döneminde açıkladığı projelerle ilgili de bilgi veren Başkan Mustafa Demir, ''Başta kentsel dönüşüm, otopark, ulaşım, yeni organize sanayi bölgesi, Gülsan Sanayi Sitesi’nin taşınması olmak üzere vaat ettiğim bütün projelerin yüzde 80'nin ilk adımlarını attık. İş için gurbete gitme ihtiyacı kalmayacak, diye söylemiştim. Dışarıdan iş gücü çekmeye başlayacağız. Tarımsal üretim ve turizme yönelik önümüzdeki yıl mahallelerde istişare toplantıları yapacağız. Durmak yok. Araziler boş. Meyveciliğe, hayvancılığa destekler vereceğiz. Gurbette çalışanlar, gelip burada üretim yapsa daha fazla para kazanacak. Bunun önünü açmamız lazım" diye konuştu.
ASARCIK'TA 'ŞEHİRLEŞME' PROJESİ
Asarcık'ın gelişmesi ve değişmesine büyük önem verdiğini vurgulayan Başkan Demir, ''Asarcık'ta 100 konutluk bir mahalle kuracağız. Bununla Asarcık'ı şehirleştirmeye çalışacağız. Planını programını gerçekleştirdikten sonra gelen talepler de dikkate alınacak çalışmalara başlayacağız. Allah’ın izniyle önümüzdeki 4,5 yılı Asarcık'ta da verimli geçireceğiz" ifadelerini kullandı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum